6 серпня 2023 17:09

Гол екс-динамівця Янакова не допоміг. "Полісся" в меншості поступилося "Дніпру-1"

Сезон тільки розпочався, а подій та новин навколо "Дніпра-1" – хоч відбавляй. Ліга чемпіонів, отруєння команди, трансфери, продаж Артема Довбика… Власне, офіційно відхід найкращого бомбардира команди й усього чемпіонату України було підтверджено тільки сьогодні, за кілька годин до початку матчу з "Поліссям". Хоча готуватися до "життя без Артема" Олександр Кучер розпочався ще раніше.


Заздалегідь було ухвалено рішення, що на вістрі атаки проти житомирян зіграє Третьяков. Він не грав проти "Панатінаїкоса" у матчі-відповіді, тож точно не страждав перевтомою. Гуцуляк не міг допомогти "Дніпру-1" через дискваліфікацію, а Кравець заліковує міні-ушкодження. Не найкраща кадрова ситуація, але звикати до подібного дніпрянам не доводиться.


"Полісся" – не те, щоб принциповий суперник для "Дніпра-1", але добрий подразник. Адже про житомирян говорять як про серйозну силу в УПЛ. Силу, яка має амбіцію конкурувати за місце в єврокубковій зоні. Ну і фактор Олександра Назаренка: він перейшов до "Полісся" саме з "Дніпра-1", ледь не спровокувавши скандал.


Сьогодні Назаренко опинився у заявці "Полісся", але в стартовому складі ставка була зроблена на інших. Зокрема, на Макуана, який в одному з епізодів вибіг тет-а-тет й таки пробив повз Кінарейкіна (Волинець також травмований). Молодого голкіпера підстрахував Сарапій. Він же допоміг захистити свої ворота ще в одному епізоді, коли проривався Танковський. У "Полісся" можна відзначити ще удар зі штрафного. Не густо.


Як і у "Дніпра-1". У того був момент Третьякова, який отримав "подарунок" від захисників суперника й пробив в один дотик. Непогано стріляв зі штрафного Мірошниченко, а Рубчинському після подачі Піхальонка не вистачило вправності приборкати м'яч. За моментами якщо не паритет, то мінімальна перевага "Дніпра-1", при тому, що була перевага в кількості футболістів на полі. Адже Кушніренко в середині тайму бездумно стрибнув в ноги Бланко, отримавши пряму червону.


Закінчився перший тайм моментом Мірошниченка, який прострілював з правого флангу й ледь не спричинив "самостріл" по воротах "Полісся". Час від час спрацьовували домашні заготування "Дніпра-1", але не на постійній основі.


Друга 45-хвилинка розпочалася з тиску "Дніпра-1", увінчаного дальнім ударом Бабенка. "Полісся" з кожною хвилиною захищалося все важче та важче. Під час штрафного удару від Мірошниченка гості відбилися лише завдяки вправній грі Кудрика на лінії.


Назрівав-назрівав, і визрів гол на 63-ій хвилині, коли Бланко промчався правим флангом, відпасував у штрафну зону, там від Рубчинського пішло скидання під удар Піхальонку, який і підтвердив свій статус лідера команди – 1:0. Дніпрянам одразу стало легше.


Стало легше, але всі питання ще не були закриті. В наступних атаках це могли робити (знімати всі питання щодо переможця) Ківінда та Сваток, але удар першого заблокували, а другий відправив м'яча над поперечиною.


Від гріха подалі "Дніпру-1" потрібен був другий гол, бо могло залетіти у ворота Кінарейкіна після удару зі штрафного від Янакова. Хоча з іншого боку, був удар теж зі штрафного від Бабенка. Помилка "Дніпра-1" в тому, що команда допустила на останніх хвилинах футбол на зустрічних курсах. У "Полісся" ледь до воріт не втік Макуана. Також в нього був шанс забити ударом з гострого кута. Далі – штрафний удар, після якого м'яч влучив в руку Когуту й зумовив пенальті. Янаков покарав.


Здавалося, що це кінець. Але одна з рис "Дніпра-1" – це спроможність не здаватися до останніх секунд. У, здавалося б, безпечній атаці для суперника Бабанко шалено сильно стрельнув здалеку – і забив. Просто неймовірна розв'язка. Можливо, ці емоції допоможуть "Дніпру-1" і в лізі Європи.


УПЛ. Другий тур. 06.08.2023


Ужгород. Стадіон "Авангард"


Арбітр в полі - Денис Шурман


"Дніпро-1" - Полісся" 2:1


Голи: Піхальонок 63, Бабенко 90+1 - Янаков 87 (пен.)


"Дніпро-1": Кінарейкін - Каплієнко (Білл 89), Сарапій, Адам'юк, Пасіч (Танчик 46) - Бабенко, Піхальонок, Рубчинський (Ківінда 63)- Мірошниченко (Сваток 67), Бланко - Третьяков (Когут 63)


"Полісся": Кудрик - Кравченко, Чоботенко, Шабанов, Смоляков - Танковський (Крушинський 63), Огіря, Кушніренко - Козак (Назаренко 46), Макуана - Будківський (Янаков 76)


Попередження: Пасіч 36, Адам'юк 47, Сарапій 80, Бланко 90+3 - Танковський 34, Крушинський 90+3


Вилучення: Кушніренко 22