5 серпня 2023 19:15

"Мене взяли тільки заради Коноплянки. Більше ні за що": російський тренер зробив відверте зізнання про свій перехід до "Севільї"

Російський тренер Дмитро Черишев зізнався, що в сезоні 2015/16 його запросили працювати в іспанську Севілью лише через переход до цього клубу українського півзахисника Євгена Коноплянки.


Дмитро Черишев приєднається до тренерського штабу Унаї Емері у сезоні 2015/16. Керівництво Севільї вирішило поповнити команду фахівцем, щоби була підтримка для українця Євгена Коноплянки.

«Мене взяли лише заради Коноплянки. Більше нізащо. Але того року я полюбив Емері. Я дякую Гінесу Карвахалю та Мончі за те, що вони зробили для мене, адже вони дали мені можливість бути поряд з одним із найкращих тренерів світу», – цитує Черишева видання Relevo.

Нагадаємо, що Коноплянка перейшов до Севільї з Дніпра на правах вільного агента влітку 2015 року. У складі іспанської команди вінгер провів 54 матчі, в яких забив дев'ять м'ячів і зробив вісім асистів. Разом із клубом він виграв Лігу Європи.

Наразі український вінгер виступає за румунський Клуж, до якого він перейшов улітку 2023 року.


Черишев очолює андорську Санта-Колому з липня 2022 року.
Команда з Андорри у рамках другого кваліфікаційного раунду Ліги конференцій перемогла за сумою двох зустрічей чорногорську Сутьєску та пройшла далі.
У матчі-відповіді асистом за Санта-Колому відзначився українець Андрій Маркович.