5 серпня 2023 16:34

"Українська сторона знахабніла": екс-футболіст "Спартака" обурився вимогою довічно дискваліфікувати суперницю Харлан

Колишній гравець національної збірної СРСР та московського Спартака Анзор Кавазашвілі вставив свої п’ять копійок в обговорення інциденту на ЧС з фехтування між українкою Ольгою Харлан та росіянкою Ольгою Смірновою.


На росії продовжує підгорати: і в порту Новоросійська, і гузна адептів Кремля. Так справжнісіньку істерику через вимогу України довічно дискваліфікувати російську фехтувальницю Анну Смірнову влаштував ексфутболіст московського Спартака Анзор Кавазашвілі.

Він звинуватив нашу співвітчизницю Ольгу Харлан в ненависті до Росії.

«У МОК не подвійні стандарти, а багатогранні до підходу до своїх же законів. Це неподобство, справжнісіньке. Українська сторона знахабніла, вони вимагають у всьому і скрізь покарати нас.

Але в них нічого не вийде. На жаль, українську спортсменку виховано з ненавистю до Росії, що вона замість руки простягла шпагу», – сказав Кавазашвілі в інтерв’ю інформаційному агентству РІА Новини.

Ольга Харлан є олімпійською чемпіонкою Пекіна-2008 та шестиразовою чемпіонкою світу.


Українка отримала дискваліфікацію після відмови тиснути руку фехтувальниці з РФ Анні Смірновій.


Українка здобула перемогу над росіянкою (15:7) і після завершення бою пропонувала стукнутися зброєю замість рукостискання. Проте після того, як росіянка відмовила від пропозиції, українка залишила доріжку.


Організатори турніру дискваліфікували Харлан, мотивуючи це порушенням спортивних принципів і правил фехтування – кожна сутичка має обов’язково завершуватися рукостисканням.


Згодом дискваліфікацію Харлан відмінили. Також МОК запевнив, що Харлан попри все матиме спеціальну ліцензію на участь в Олімпіаді 2024 року, що пройде в Парижі.