5 серпня 2023 12:11

Мирослав СТУПАР: "У грі "Оболонь" – "Динамо" не побачив упередженості арбітра"

Після поєдинку 2 туру УПЛ між «Оболонню» та «Динамо», яких завершився з рахунком 4:2 на користь гостей, пристрасті ще довго не вщухали. Зокрема, у керівництва ФК «Оболонь» були претензії до об'єктивності арбітра матчу Юрія Іванова.

Відомий у минулому рефері Мирослав Ступар в коментарі Sport.ua дав свою оцінку роботі суддівської бригади у вчорашньому протистоянні в столиці:

- Було справжнє дербі, коли ніхто з суперників не хотів поступатися. Вистачало ігрових епізодів, коли арбітру і його асистентам важко було прийняти правильне рішення. Я не побачив в діях Юрія Іванова упередженості, і якщо в «пивоварів» й могли бути якісь питання, то до асистентів. Згадайте хоча б епізод наприкінці першого тайму, коли Віктор Нижник зафіксував офсайд у Руслана Черненка, який забив гол. Добре, що працювала система VAR, яка внесла корективи і взяття воріт було зараховане.


Що ж до Іванова, то він поспішив хіба що з покаранням динамівця Костянтина Вівчаренка жовтою карткою на 88-й хвилині за симуляцію. В тому епізоді була контактна боротьба, що правилами не заборонено.


У керівництва ФК «Оболонь» мають бути претензії до своєї команди за нереалізовані гольові моменти і до Віталія Груші, який примудрився протягом чотирьох хвилин заробити два попередження і залишив «пивоварів» у меншості.