1 серпня 2023 22:34

"Дніпро-1" втратив перемогу над "Панатінаїкосом" і вилетів із Ліги чемпіонів

Дніпро-1 зіграв виїзний матч-відповідь з Панатінаїкосом у другому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів.


Господарі вийшли вперед у цьому матчі на 15-й хвилині. Після закидання вперед від Тіна Єдвая голом відзначився Андраж Шпорар, який скористався неузгодженістю дій голкіпера дніпрян Євгена Волинця та Володимира Адамюка.


Гості відповіли своїм голом уже за дев'ять хвилин. Після індивідуального проходу Артем Довбик відзначився влучним ударом між ніг голкіперу.


На 36-й хвилині матчу Дніпро-1 змушений був провести заміну воротаря. Волинець ціною травми врятував свою команду від ще одного пропущеного гола після виходу віч-на-віч.


Голкіпер отримав удар коліном по голові і на ношах залишив поле. Замість нього вийшов Яків Кінарейкін.


На 40-й хвилині головний арбітр матчу скасував гол Довбика у ворота суперника. Справа була в тому, що автор передачі на форварда за мить раніше підіграв собі рукою.


На старті другого тайму дніпряни вийшли вперед. Після подачі з кутового від Дениса Мірошниченка гол ударом головою забив Едуард Сарапій.


На 70-й хвилині зустрічі Панатінаїкос зміг відігратися. Після розіграшу ауту Філіп Джуричич прорвався до воріт гостей та викотив передачу на Шпорара, який оформив дубль.


На 75-й хвилині пряме вилучення отримав Володимир Танчик за грубий фол на супернику. Примітно, що лише на 69 хвилині він вийшов на заміну.


У меншості українська команда не знайшла сил забити ще хоча б один гол.


Таким чином, 2:2. Дніпро-1 вилетів до третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи, де зіграє з празькою Славією;


Матчі відбудуться 10 та 17 серпня. Перша зустріч відбудеться у Чехії.


Ліга чемпіонів, другий раунд кваліфікації


Матч-відповідь (рахунок першого поєдинку – 3:1)


“Панатінаїкос” – “Дніпро-1” 2:2


Голи: Шпорар 15, 70 – Довбик 24, Сарапій 54


“Панатінаїкос”: Бріньйолі – Коцірас, Єдвай, Магнуссон, Хуанкар – Рубен Перес, Джурічич (Кляйнгайслер 79), Вілена (Чокай 66) – Паласіос (Манчіні 46), Шпорар (Йоаннідіс 79), Бернард (Вербич 90+1)


“Дніпро-1”: Волинець (Кінарейкін 36) – Є. Пасіч, Адамюк, Сарапій (Сваток 57), Каплієнко (Танчик 69) – Бабенко, Бланко – Мірошніченко, Піхальонок (Когут 69), Рубчинський (Гуцуляк 69) – Довбик


Попередження: Паласіос 45+2, Чокай 90+5 – Бланко 20, Рубчинський 43, Піхальонок 55, Когут 87


Вилучення: Танчик 75 (пряма червона)