31 липня 2023 08:07

Руслан Ротань - про перепалку з Вернидубом: "Я навіть не розумів, щодо чого він апелював. Мабуть з приводу вилучення"

Головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань прокоментував перемогу над «Кривбасом» (1:0) у 1-му турі УПЛ.


- Які емоції та враження від результату та гри сьогодні?

- Перемога є перемога, для нашої молодої команди це було дуже важливо. Ви бачите, яких втрат ми зазнали в міжсезоння, тому я дуже задоволений молодими гравцями. Деякі з них сьогодні зіграли свій перший матч, тому сьогоднішній результат вдвічі задовольняє.

Гра… З кожним днем та тренуванням ми повинні покращувати її, це навіть не обговорюється - над цим треба працювати. Сьогодні команді треба насолодитися результатом - вона вирвала перемогу в тяжкій грі проти тяжкого суперника. Перемога є перемога.

- Чому, на вашу думку, не вдалося використати чисельну більшість і збільшити перевагу в рахунку?

- Скажімо так, є психологія - коли ти перемагаєш і хочеш десь зберегти, а тим паче є молоді гравці, то на них чиниться дуже великий психологічий тиск. Вони бояться зробити помилку, тому десь грають на утримання рахунку, не ризикують. Це молодість, це потрібно пройти.

- Як ви оцінюєте гру Смирного, який сьогодні грав на незвичній для себе позиції?

- Так, ми повинні були ставити його. На цій позиції він зіграв лише одну гру - з ЛНЗ. Женя - універсальний гравець, я знаю його ще за молодіжною збірною, він може зіграти на будь-якій позиції, тому ми сьогодні ми зробили такий вибір.

- Сьогодні було декілька словесних перепалок між тренерськими штабами. В чому причина таких емоцій?

- Та я не знаю, емоції - це емоції. В грі багато моментів не на чиюсь користь. Вони апелювали щодо вилучення, я навіть не розумів. Був біля бровки - мабуть щодо вилучення, - сказав Ротань.