30 липня 2023 09:47

Олександр Назаренко 30 липня приєднається до "Полісся": "Мене відпустили"

Олександр Назаренко підтвердив, що переходить з «Дніпра-1» в «Полісся».


– Ви вже не гравець «Дніпра-1»?


– Вже ні. Мені зателефонували вчора ввечері та сказали, що мене відпускають, от і все. Я поїхав, забрав документи.


Ми за взаємною згодою розірвали контракт із «Дніпром-1». Були переговори між «Поліссям» та «Дніпром-1». «Полісся» хотіло забрати мене якомога раніше. Вчора (27 липня - прим.) зателефонував Андрій Русол і сказав: «Ми тебе відпускаємо».


– Тобто всі сторони задоволені?


– «Полісся» точно задоволене. А за «Дніпро-1» я не можу сказати. Я після того, як повернувся з молодіжного Євро додому, майже не спілкувався з керівництвом «Дніпра-1».


Взимку у мене залишався рік контракту. «Дніпро-1» казав, що хоче мене перепідписати. Я не хотів рубати кінці. Але мені контракту не запропонували. Конкретики жодної не було. Лише розмови.


Справа вже йде до молодіжного Євро. Залишається близько двох тижнів, мені кажуть: «Ось тобі конкретика, ось тобі умови, ми можемо тобі перепідписати, давай». Я говорю: «Розумієте, з зими до літа минуло багато часу. Моя думка змінилася. Я вже не бачу себе у «Дніпрі-1». Я хочу грати. Мені мало давали часу. Я вже інакше дивлюсь на продовження контракту».


Тут важливо ось що наголосити. Я ще не мав на той момент жодних варіантів, щоб перейти. Я знав, що «Полісся» слідкує за мною, але без конкретики. Але вже коли я був на Євро, мені зателефонували з «Полісся» та запропонували контракт. Я подумав і вирішив.


Ще взимку я хотів продовжити контракт. Я не мав жодних претензій до «Дніпра-1». Я хотів би тут грати все своє життя, адже це мій рідний клуб та моя рідна команда. Для мене це як друга родина. Але багато що змінилося, я вже не хотів продовжувати контракт. Ці пів року із зими до літа стали для мене вирішальними. Я зрозумів, що хочу грати, хочу прогресувати, не хочу сидіти на лавці тощо.

– «Полісся» сплатило відступні за вас «Дніпру-1»?


– Цих подробиць я не знаю. Русол сказав – ми тебе відпускаємо, для мене це було головним. За гроші чи ще за що - мені це не було цікаво. Аби скоріше перейти.


– У зарплаті ви виграли?


– Я не сказав би, що я щось там виграв. Мені зробили хороші умови. Але я не дивився на гроші. Взимку я мав варіант перейти в оренду до Португалії, «Дніпро-1» не відпустив. Умови були набагато меншими, ніж у Дніпрі. Але я хотів перейти, просив, щоб мене відпустили.


Розмовляв із керівництвом «Дніпра-1», щоб мене відпустили. Мені відповіли – ми тебе не відпустимо, ти гратимеш, ми на тебе розраховуємо. А в результаті я отримав, що майже не грав. Це також вплинуло. Мої інтереси ніхто не враховував.

– З «Поліссям» ви, зрозуміло, ще не тренувалися.


– Я з командою будуть лише післязавтра (30 липня - прим.), - сказав Назаренко.