27 липня 2023 22:28

"Ворскла" здобула вольову перемогу над "Ділою" у Лізі конференцій, забивши на останніх хвилинах:

Сьогодні, 27 липня, полтавська Ворскла стартувала в новому сезоні матчем другого раунду кваліфікації Ліги конференцій проти грузинської Дiли. Гра завершилася перемогою української команди, 2:1.

Якщо для команди Віктора Скрипника сьогоднішній матч дебютний у новому сезоні, то Діла у першому раунді кваліфікації з мінімальною перевагою переграла словацьку Дунайську Стреду – 1:2, 2:0, а чемпіонат Грузії зовсім у розпалі.


Ворскла підійшла до сьогоднішнього матчу без ігрової практики в офіційних матчах і з кадровими втратами – основного захисника Василя Кравця продано в Дніпро-1, а лідера атак команди Таулянта Сефері, третього бомбардира УПЛ минулого сезону, віддали в оренду в Бані Яс з ОАЕ.


Команда українського фахівця Андрія Демченка, який свого часу працював у Вересі та Металісті 1925 року, вже на старті матчу в польському місті Тихи на «Tychy City Stadium» ледь не вийшла вперед – удар Гомісу виявився трохи неточним.

Ворскла не зуміла навіть жодного разу влучити у ворота грузинської команди.


Перші 45 хвилин зустрічі завершилися безгольовою нічиєю.


На 57-й хвилині Діла вийшла вперед. Простріл з правого флангу замкнув українець Микола Ковталюк, але на 73-й хвилині поєдинку полтавська команда зусиллями Феліпе пробив іншого нашого співвітчизника Євгена Кучеренка і зрівняла рахунок.

Через 120 секунд Ворскла забила і другий гол, але арбітр скасував його через порушення правил.


Полтавці намагалися атакувати та зуміли вирвати перемогу у доданий час. Результативний удар на рахунку Кане.


Фінальний свисток зафіксував перемогу команди Скрипника у матчі проти Дили – 2:1.


Ворскла — Діла 2:1
Голи:
Феліпе, 73, Кане, 90+3 — Ковталюк, 57


Ворскла:
Ісенко — Пердута, Чеснаков, Сантана (Хрипчук, 82), Крупський — Феліпе, Павлюк, Юрченко (Нестеренко, 75), Кане — Степанюк, Челядін (Скляр, 75).


Діла:
Кучеренко — Чітеішвілі, Дзоценідзе, Тевзадзе, Вандерсон — Жеан Віктор (Андронікашвілі, 69), Сантос, Парулава (Сардалішвілі, 69) — Гоміс (Кухіанідзе, 78), Ковталюк, Гейл (Мзвакалі, 75).


Попередження: Чеснаков, Феліпе, Павлюк — Тавзадзе, Ковталюк.