27 липня 2023 18:12

"Барселону" тимчасово допущено до Ліги чемпіонів. УЄФА ще може виключити клуб із турніру

"Барселону" тимчасово допущено до участі в Лізі чемпіонів.

Таке рішення ухвалив апеляційний комітет УЄФА, розглядаючи питання про допуск «Барселони» до турнірів, що проводяться під егідою організації, у сезоні-2023/24.

Розгляд з цього питання припинено. Його можуть відновити за ініціативою УЄФА або на запит інспекторів з етики та дисциплінарних питань, які відповідальні за цю справу.

«Барселону» тимчасово допущено до участі у клубних турнірах УЄФА. Майбутнє рішення про допуск чи виключення клубу з єврокубків залишається за УЄФА.


«Барса» зобов'язана своєчасно інформувати інспекторів з етики та дисциплінарних питань, відповідальних за цю справу, про хід розслідувань, що проводяться, і надавати їм усі документи та відомості, які вони запитують.


Інспекторам доручили продовжити розслідування доти, доки воно не буде завершено. Після цього вони мають надіслати додатковий звіт до апеляційного комітету УЄФА. Після цього буде ухвалено остаточне рішення про допуск чи виключення «Барселони» з єврокубків.


Нагадаємо, каталонський клуб підозрюють у корупції через виплат Хосе Марії Енрікесу Негрейре, який раніше обіймав посаду віце-президента Технічного комітету суддів Королівської іспанської футбольної федерації. З 2001 до 2018 року Негрейра отримав від каталонського клубу 7,3 мільйона євро.