25 липня 2023 14:41

Твіттер мексиканського "Атласу" процитував Геббельса після суддівського скандалу

Офіційний твіттер-акаунт мексиканського клубу «Атлас» використав цитату міністра пропаганди нацистської Німеччини Йозефа Геббельса, коментуючи суддівський скандал.


"Атлас" мінімально переміг "Нью-Йорк Сіті" (1:0) у матчі Кубка ліг. Втім, багато вболівальників назвали результат матчу несправедливим через незарахований гол «Нью-Йорка» на 87-й хвилині.

СММ-нік «Атласу» відреагував на критику: «Образливо, як маніпулюють «авторитети», медійники, «аналітики», генеруючи ідеї «нібито допомоги». Але, пам'ятаючи слова Геббельса, нацистського міністра інформації (правої руки Гітлера): «Бреши, бреши, бреши, бреши, тому що щось запам'ятають. Чим більше брехня, тим більше людей у неї повірять».


Через вісім годин твіт був видалений, а клуб опублікував офіційну заяву з вибаченнями: «Ми відкидаємо все, що представляв нацистський режим в один із найтемніших періодів людства. Це саме те, чого слід уникати у всіх аспектах.


Ми знову підкреслюємо нашу солідарність, дружбу та прихильність до єврейської громади та всіх, хто став жертвою варварства. Ми підтверджуємо наш обов'язок працювати разом як суспільство і перешкоджати наклепу, спотворенню інформації та брехні».

Також Атлас пообіцяв провести внутрішнє розслідування, щоб визначити походження публікації.