23 липня 2023 10:30

Журналіст: "Є теорія, підкріплена розмовами в суддівських колах – Лучі стурбований, що за нього можуть взятися ті, хто взявся за керівників УАФ"

Головний редактор «Профутбол Digital» Володимир Звєров заявив, що голова комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі не приїхав на передсезонні збори суддів.


«Арбітри УПЛ сьогодні розпочали передсезонні збори. Фізична підготовка, нюанси правил гри, теорія. Стандартні процедури для оцінювання підготовки суддів.


У графіку процедур відповідальний за теоретичне заняття - Лучано Лучі. Але, схоже, куратор українських арбітрів не надто поспішає на допомогу.

Кілька джерел у суддівських колах підтвердили, що не очікують пана Лучі в Києві під час тестів. У наш високотехнологічний час можна і Zoom пояснити всю необхідну теорію. А зарплата - за контрактом вона не віртуальна, а цілком реальна. Тому ок.

Кажуть, арбітри УПЛ не зовсім розуміють, чому італійський куратор лише двічі за останній рік перетинав кордон з боку сонячної Європи у напрямку нестабільної України. Є теорія - тому, що наша система арбітражу чітка, налагоджена і безпроблемна. Але це лише теорія.

Є ще одна теорія - і вона підкріплена розмовами у суддівських колах. Синьйор куратор занепокоєний, що за нього можуть взятися ті, хто уже взявся за його керівників в УАФ.


Інший викладач теорії - іменитий Нікола Ріццолі, за посадою «куратор підготовки українських рефері». Пан Ріццолі теж серйозно переймається проблемами українських суддів і теж готовий читати теорію скайпом.


«Нікола Ріццолі – дуже цінне надбання з боку УАФ. Його діяльність полягає у консультуванні комітету арбітрів з технічних питань. Насамперед це стосується ВАР, адже він експерт, який займався цим питанням в Італії багато років. Це буде дуже корисно для покращення роботи системи ВАР в Україні», – казав Лучі півтора року тому.


Якщо я не помиляюся, після дня призначення та фотосесії з президентом УАФ у листопаді 2021-го, пан Ріццолі у Будинку футболу більше не з'являвся. Максимум - приїжджав на навчально-тренувальни збір арбітрів в Ужгород. Тут, до речі, контраст із головою комітету етики - Франческо Баранкою. Той у Києві регулярно.


Але! Надія жива у серцях арбітрів УПЛ! Вони вірять, що зможуть потиснути міцні італійські руки, які з часом вкажуть їм дорогу до роботи на груповому етапі Ліги чемпіонів. А може навіть і до чемпіонату світу, фінал якого, Німеччина-Аргентина, у 2014-му судив Ріццолі. Зрештою, збори триватимуть до 26-го числа - скільки тієї дороги з Італії», - написав Звєров у своєму телеграм-каналі.


Фото - УАФ