21 липня 2023 21:10

Ігор ПЕРДУТА: "Діла" довела, що з нею треба рахуватися"

Визначився суперник «Ворскли» в другому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій – грузинська «Діла».


В бесіді з кореспондентом Sport.ua один з провідних гравців полтавчан Ігор Пердута поділився своїми очікуваннями від протистояння з футболістами «Діли»:

– Поєдинки попереднього етапу «Діли» зі словацьким ДАКом ще раз довели: прогнози в футболі справа – ненадійна. Адже більшість експертів віддавали перевагу словацькій команді, проте «Діла» вирішила інакше.

– Футболісти «Ворскли» зараз знаходиться на зборі в Польщі, але, мабуть, знайшли можливість переглянути телетрансляції цих поєдинків. Чим запам'яталася «Діла»?
– Добрим контролем м'яча, бійцівською вдачею. В першому матчі в гостях грузини згуртувалися й переломили хід поєдинку, що складався для них невдало.

– Ви не знайомі з воротарем Кучеренком та нападником Ковталюком, які захищають кольори «Діли»?
– Ні, знаю тільки, що вони – українці.

– А те, що «Ділу» очолює український фахівець Андрій Демченко, може стати в нагоді грузинській команді?
– Не думаю. Все залежатиме, передусім, від нас, як налаштуємося, чи продемонструємо свої кращі якості. Якщо підійдемо до протистояння з «Ділою» в бойовій спортивній формі, то ніяка інформація про «Ворсклу», якою володіє Демченко, дивідендів «Ділі» не принесе.

– Сьогодні «Ворскла» на зборі в Польщі проведе останній спаринг. Як оцінюєте нинішній стан полтавської команди?
– Як на мене, головне, що лазарет команди – порожній. Всі хлопці мотивовані, горять бажанням довести, що з попередніх невдач в єврокубках зроблені правильні висновки.

– В двох останніх виступах в Європі полтавчани на заключних хвилинах пропустили і достроково вибували з дистанції.
– Не для того ми минулої весни з такими труднощами здобували путівку до Ліги конференцій, аби вилетіти після перших матчів.

– 27 липня «Ворскла» прийматиме «Ділу» на стадіоні польського міста Тихи, де кілька тижнів тому полтавчани зустрічалися з місцевою командою.
– Стадіон просто красень, відповідає всім вимогам сьогодення. Запам'яталися й уболівальники, які палко підтримували свою команду. Сподіваюся, що 27 липня нам неабияк допоможе 12 гравець.


Фото - ФК «Ворскла»