18 липня 2023 22:29

Ліга чемпіонів. "Маккабі" Хайфа переміг завдяки голу колишнього українця, "Жальгіріс" пройшов "Стругу"

Перший кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів – це тридцять команд, розділених на п'ятнадцять ігрових протистоянь. У кожному протистоянні – по два матчі. Переможці за сумою двох матчів виходять у другий кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів, переможені переміщаються у другий кваліфікаційний раунд Ліги конференцій на шлях чемпіонів (дві команди переходять одразу у третій кваліфікаційний раунд Ліги конференцій).


Перші матчі раунду відбулися 11.07 та 12.07. Базові дати матчів у відповідь - 18.07 та 19.07.

"Струга" (Північна Македонія) - "Жальгіріс" (Литва) 1:2 (перший матч - 0:0)
Голи: Ібраїмі 76 (пен.) - Кендиш 78, Радич 83 (автогол)

Торік "Жальгіріс" грав у групі Ліги конференцій, тож нині апетити клубу з Литви теж розігрітий. З першим завданням впоратись вдалося, хоч і не без проблем. Після нічиєї у першому матчі, в матчі-відповіді "Жальгіріс" першим пропустив від Бесарта Ібраїмі, який колись грав в УПЛ за "Таврію", "Севастополь", "Металург" (Запоріжжя). Балтійців врятувало те, що вони швидко відігралися – практично одразу, за дві хвилини. А далі вже просто добили деморалізованого суперника.

У наступному раунді на "Жальгіріс" очікує справжнє випробування в особі чемпіонат Туреччини "Галатасарая". Ну а "Струга" переходить у Лігу конференцій.

"Маккабі" (Хайфа, Ізраїль) - "Хамрун Спартанс" (Мальта) 2:1 (перший матч - 4:0)
Голи: Шуранов 69, П'єрро 84 - Мбонг 32

Питання щодо володаря путівки в наступний раунд відпало тиждень тому, коли "Маккабі" переміг з великим рахунком. Залишалася локальна інтрига відносно набору очок до Таблиці коефіцієнтів. Мальтійці впродовж великого часового відрізку не програвали ізраїльтянам і цим грали на руку Україні. Та все ж не витримали тиску не розпещеного Лігою чемпіонів суперника – 1:2. Цікаво, що один з голів за "Маккабі" забив футболіст з українським корінням Ерік Шуранов.

Далі у ізраїльтян буде важчий суперник – це сто відсотків.