18 липня 2023 16:53

Іско про "Севілью": "Я знизив зарплату в 4 рази в порівнянні з "Реалом". Лопетегі запросив мене, я був у захваті, але потім сказали, що Мончі був проти"

Іско розповів про розчарування після відходу з «Севільї».


Іско перейшов у «Севілью» влітку 2022 року після 9 років у «Реалі», але вже через кілька місяців покинув клуб через конфлікт зі спортивним директором Мончі.

– Я був щасливий у «Севільї», і хоча ми переживали важкі часи, я був переконаний, що ми вирвемося вперед, і в результаті так і сталося.

Але все було не так, як пише преса, особливо в Севільї – там говориться, ніби я втік із корабля. Зовсім ні, це не в моєму дусі. Я багато років провів у мадридському Реалі і ніколи не здавався, я завжди намагався боротися за місце, іноді у мене виходило, іноді ні... Але я ніколи в житті не втік би з корабля.

Я повернувся додому з почуттям образи... Я перейшов до цього клубу, бо Лопетегі зателефонував мені, сказавши, що зацікавлений у мені, що в нас хороша команда... Я був у захваті.

Я знизив зарплату в 4 рази порівняно з тим, скільки отримував у Реалі, і коли я приїхав, люди в клубі сказали мені, що Мончі був проти мого переходу. Я хотів грати з тренером, який завжди робив ставку на мене, і завоювати прихильність, але сталося це...

Уявіть, як я прийшов додому. Я пробув у Севільї чотири місяці, переїхавши з трьома дітьми... А потім раптом виявив, що не впевнений, що буде далі... Це складно, але треба бути сильним і дивитись уперед.

– Ви плакали через це?

– Я не плакав. Я дуже шкодував себе, але я знаю, що я привілейований. Я насолоджувався футболом, вигравав титули. Це вид спорту, яким я захоплений.

Так, я був засмучений і розчарований. Але я усвідомлюю своє привілейоване становище, адже є люди з значно серйознішими проблемами. Я намагаюся зосередити увагу на цьому. Мені 31 рік, я все ще хочу продовжувати грати, і я працюю задля цього, – сказав екс-півзахисник «Реала» та «Севільї».