15 липня 2023 12:30

Прем'єр-міністр Іспанії про расизм на стадіонах: "У нас толерантна країна, ми теж були мігрантами в минулому. Завжди знайдуться божевільні, які анонімно ображатимуть"

Прем'єр-міністр Іспанії відповів на запитання щодо проявів расизму на футбольних матчах.

– Як вирішуються питання щодо випадків расизму, з якими ми стикалися у футболі? Ви виступаєте за те, щоб Сили державної безпеки мали право зупиняти матч за расистські вигуки?

– Насамперед, зводити поодинокі випадки в окрему категорію – ризиковано. Іспанія – толерантна країна, це відкрита країна, це країна, яка сприймає явище міграції як реальність. Минулого ми теж були мігрантами. І зараз, в результаті глобалізації економіки, багато молодих людей, які їдуть і живуть за межами Іспанії.


Так що я сказав би, що, по-перше, Іспанія – толерантна країна. Завжди знайдуться безумці, які скористаються анонімністю на великому стадіоні, щоб ображати. І ми маємо разом засудити цей тип расистської поведінки.


Але, повторюю, Іспанія є толерантною країною. Сказавши це, я вважаю, що Сили державної безпеки мають забезпечувати дотримання закону, це їхнє завдання. І, по-друге, я думаю, що всі ми могли б провести більш самокритичний аналіз того, як ми також можемо щепити в школах повагу та терпимість до тих, хто відрізняється від інших. Зрештою, часто діти переймаються тим, що бачать у себе вдома. І ми маємо це виправити.

За кордоном Іспанія сприймається як надзвичайно відкрита та толерантна країна. Таке відчуття у мене виникало щоразу, коли мені доводилося розмовляти з лідерами країн. Навіть деякі випадки, які ми нещодавно спостерігали, не зробили Іспанію расистською країною в очах громадськості цих країн», – сказав Педро Санчес в інтерв'ю Marca.