15 липня 2023 09:00

Першим було "Динамо": Малиновський міг стати гравцем київського клубу – відомі причини відмови

Перший тренер одного з лідерів національної збірної України Руслана Малиновського Сергій Завалко розповів про перші кроки у футболі нинішнього півзахисника Марселя.

В інтерв'ю сайту «Український футбол» Сергій Завалко розповів, що в юному віці Руслан Малиновський міг перейти до Динамо, проте через фінансові труднощі сім'ї з киянами не склалося.


«Першим було Динамо, але туди постійно треба було їздити, а це такі гроші... Батьки у нього працювали у хорі: мама співала, а батько грав на баяні. Зарплати там невеликі самі розумієте. Запрошував Руслана до Динамо ще Євген Рудаков, коли той добре виявив себе у товариському матчі з киянами».


За словами тренера, треба було, щоб Малиновський десь жив, а у Києві таких маленьких на проживання до академії ще не брали. Житло могли дати десь за рік, але час гаяти не хотілося, тому вирішили спробувати в Шахтарі.


Потім на горизонті з'явився Шахтар, я взяв малого і поїхав до Донецька. Він їм одразу сподобався, потім уже зі старшими грав та закріпився там. До речі, у Шахтарі теж спочатку не вірили, що Руслан 1993 року народження».


Малиновський перебував у структурі Шахтаря з 2006 по 2010 рр., після чого на рік покинув донецький клуб, але повернувся і був на контракті з гірниками до 2017 року. Проте, так не дебютував за основну команду.