13 липня 2023 22:45

Тренера "Універсітаріо Депортес" заарештували за расистський жест під час матчу - фанати "Корінтіанс" заявили, що він зображував мавпу перед ними. Перуанці заперечують звинувачення

Тренера перуанської команди заарештували у Бразилії за расистський жест під час матчу.


Інцидент стався під час матчу Кубка Судамерикана між "Корінтіанс" та "Універсітаріо Депортес" (1:0). За словами болбоїв та вболівальників господарів, помічник головного тренера перуанців Себастьян Авелліно став зображати мавпу перед фанатами бразильців.

Тренер був заарештований і провів усю ніч у в'язниці. «Співробітники військової поліції несли службу безпеки на місці проведення матчу, коли обвинувачений, член тренерського штабу «Універсітаріо», став перед бразильськими вболівальниками та вдав мавпу. Свідки підтвердили те, що сталося», – йдеться у заяві міністерства безпеки Бразилії.

«Універсітаріо» заперечує звинувачення та звернувся до консульства Перу у Бразилії.

«З Себастьяном Авелліно у Бразилії повелися як із злочинцем, він провів ніч у в'язниці.

Протягом усього матчу група вболівальників господарів вигукувала образи та плювала у наших гравців та тренерський штаб. Наприкінці матчу ті самі люди звинуватили нашого тренера з фізпідготовки в дискримінаційних діях.

Бразильська влада визнала це спотворене і суб'єктивне звинувачення істинним, без права на заперечення, і тому віддали наказ про його арешт і переведення в поліцейську дільницю в Сан-Паулу», – заявили в клубі.