10 липня 2023 23:58

Прокуратура ухвалила позов фанатів "Валенсії" до Анчелотті. Тренер "Реала" казав, що весь стадіон називав Вінісіуса "мавпою" на матчі Ла Ліги

Прокуратура розпочала розгляд скарги вболівальників "Валенсії" на Карло Анчелотті.


Нагадаємо, під час матчу минулого сезону Ла Ліги 21 травня вболівальники "Валенсії" ображали вінгера "Реала" Вінісіуса Жуніора, називаючи його "мавпою", що призвело до зупинки матчу на 8 хвилин. «Валенсія» отримала штраф на 45 тисяч євро та закриття однієї з трибун «Местальї» на п'ять матчів, проте потім покарання скоротили до 3 матчів та 27 тисяч євро штрафу.


Після матчу Анчелотті заявив, що вся «Міста» називала Вінісіуса мавпою. Пізніше тренер «Реала» уточнив свої слова та сказав, що так робила лише група фанатів. Асоціація малих акціонерів "Валенсії" (APAVCF) подала на Анчелотті позов до прокуратури за ці слова, назвавши звинувачення на адресу вболівальників помилковими.


«Прокуратура прийняла скаргу на Карло Анчелотті за образи та проведе відповідні процедури. Можливий злочин, який полягає в образах уболівальників «Валенсії», буде розслідувано.

Скаргу було подано у зв'язку з величезними збитками, які було завдано клубу та вболівальникам – з цієї причини ми вирішили звернутися до прокуратури. Зроблені заяви та той факт, що нас вважають расистами, є хибними та переходять усі межі.

Те, що сталося, є неприпустимим, як і подібні заяви. Ми знаємо величезний авторитет Анчелотті як тренера мадридського «Реала», а також силу впливу, яку має «Реал», але ті з нас, хто вірить у справедливість і розум, вважає, що ми маємо діяти перед цими фактами.

Нашою головною метою завжди є захист акціонерів, передплатників та шанувальників «Валенсії», – йдеться у заяві APAVCF.