9 липня 2023 16:44

"Дуже емоційний": Лавриненко коротко описав колег по цеху – дісталося Вернидубу, ван Леувену, Скрипнику та Ротаню

У середині минулого місяця стало відомо, що колишній тренер Інгульця Сергій Лавриненко замінить Юрія Вірта на тренерському містку Вереса. До того, як перейти на роботу в рівненський клуб, у Лавриненка було півроку вільного часу, який він витратив і на підвищення своєї кваліфікації.


Наставник Вереса у цей час пройшов стажування у різних тренерів УПЛ, після чого поділився своїми думками щодо їхньої роботи. Під час роботи головним тренером Кривбасу Юрієм Вернидубом Сергій Лавриненко виділив його емоційність.


«Вернидуб – дуже емоційний. Він віддає процесу всю свою енергію, чим заряджає себе, і колектив».


У нинішньому тренері Шахтаря Патріку ван Леувен він відзначив структуру роботи та чіткість планування.


«Ван Леувен – чітке планування, своя схема, від якої не відходить. Ну, немає здорового нападаючого – не трагедія. Зіграє Мішньов. Головне, щоб не постраждала структура».


У головному тренері Ворскли Вікторі Скрипнику Лавриненко вразила його впевненість у собі.

«Скрипник – впевненість у собі. Навіть незважаючи на те, що саме в той момент, коли я приїжджав, Ворскла мала багато травмованих і в цілому склалася нелегка ситуація. Тим не менш, він не мав сумнівів, що вони будуть у єврокубках.


Команди Скрипника відрізняють якісні перша та перехідна фази. При відборі м'яча вони шукають не контролю, а глибини за рахунок передач».


Руслан Ротань, який працює одночасно в Олександрії та збірній України U-21, вмістив у собі купу класних ідей, правда йому потрібен час, щоб випробувати їх на практиці в УПЛ.

«Ротань – це купа класних ідей, які, однак, потрібно випробувати, бо не всі можуть бути робітниками в специфічних умовах УПЛ. Руслан Петрович був на стажуваннях в Італії, Англії, Іспанії, але в стислий термін дуже важко перевести все це на наш чемпіонат», – сказав Лавриненко в інтерв'ю «ТаТоТаке.


Лавриненко з серпня 2016 по листопад 2022 року очолював Інгулець.


Контракт Лавриненка з рівненським клубом розрахований до літа 2026 року.

Верес минулий сезон закінчив на 13-му місці, набравши 31 очок у 30 матчах.