5 липня 2023 15:47

Юристи "Реала" та Вальверде просять не дискваліфікувати гравця за удар в обличчя Баенi. Вони стверджують, що санкції не мають сенсу після закриття справи у суді

Юристи «Реала» та Федеріко Вальверде закликають не накладати санкції у справі Алекса Баени.

Нагадаємо, після матчу між «Реалом» та «Вільярреалом» (2:3) у 28-му турі минулого сезону Ла Ліги півзахисник «Реала» Вальверде дочекався Алекса Баену на парковці та вдарив його в обличчя. Повідомлялося, що під час гри футболіст «Вільярреала» жартував з того, що Вальверде та його дружина могли втратити дитину. Після цього Баена звернувся до поліції.

Слідчий суд Мадрида відхилив позов Баени, оскільки суддя не вважав надані футболістом аргументи доведеними, зазначивши, що свідчення гравця не сходяться з записами з камер відеоспостереження. Однак, незважаючи на закриття справи в суді, Комітет зі спортивних змагань RFEF, як і раніше, може накласти санкції на Вальверде.


Як передає Marca, юристи, які представляють інтереси Вальверде та клубу, виклали Комітету аргументи на користь закриття справи. На думку захисту, через припинення судового процесу розгляд справи у спортивній площині також має бути припинено, оскільки накладення санкцій на хавбека «Реала» не має сенсу.

Повідомляється, що остаточне рішення у справі може бути оголошено найближчими днями. Федеріко Вальверде загрожує дискваліфікація терміном до 5 матчів, і «Реал» вже готує апеляцію на випадок його усунення.