5 липня 2023 14:26

Мерсон про вiдхiд з "Челсі" Маунта та Хавертца: "МЮ та "Арсенал" – прямі конкуренти за топ-4. Навіщо послаблювати себе, щоб потім підписувати неперевірену молодь?"

Пол Мерсон розкритикував «Челсі» за продаж Мейсона Маунта та Кая Хавертца до клубів АПЛ.

У вівторок Маунт оголосив про звільнення з «Челсі» – очікується, що він перейде в «Манчестер Юнайтед». Раніше Кай Хавертц перейшов до Арсеналу.


«Будемо чесними, продаж Мейсона Маунта та Кая Хавертца – не найвдаліші угоди «Челсі». Я просто цього не розумію.


Можливо, це мало б сенс, якби «Челсі» потрібні були гроші, але немає сенсу заробляти за рахунок продажу гравців у клуби першої четвірки, що призведе лише до ще більших втрат для клубу. «Манчестер Юнайтед» та «Арсенал» у наступному сезоні боротимуться з «Челсі» за топ-4 – навіщо вам послаблювати себе, продаючи двох своїх найкращих гравців прямим конкурентам?


Вболівальники «Челсі» скажуть, що Маунт і Хавертц провели невдалий сезон, але вони чудові гравці, які, напевно, покращать команди, в які перейдуть. Я міг би зрозуміти, якби їх продали в «Реал» чи «Баварію», але не двом конкурентам, які з вами змагатимуться – просто щоб отримати гроші та продовжувати підписувати неперевірену молодь.

Судячи з того, як «Челсі» веде справи, вони хочуть домінувати у футболі через п'ять років, але всі ми знаємо, як змінюється футбол, і цим хлопцям, які подають надії, ніхто не гарантує, що вони стануть зірками в майбутньому», – написав колишній гравець "Арсеналу" в колонці для Sky Sports.