4 липня 2023 13:07

"Фоменко міг і зарядити добре". Легенда "Динамо" пригадав тренерський підхід екс-наставника збірної України

Екс-захисник ЦСКА-Борисфен Олег Кузнєцов розповів про тренерський підхід Михайла Фоменка в «армійському» клубі, який той очолював у сезоні 1995/96.


Легенда київського Динамо Олег Кузнєцов закінчував свою професійну ігрову кар'єру в клубі ЦСКА-Борисфен, який очолював Михайло Фоменко.

Колишній футболіст розповів про непростий характер знаменитого тренера, а також згадав із розповідей тодішніх партнерів по команді його конфлікт із грузинським нападником Михайлом Джишкаріані.

«Так, характер у Фоменка був жорсткий, але грузинську натуру Джишкаріані також можна зрозуміти. Фоменко висловив Джишкаріані у перерві претензії, а той у відповідь почав обурюватись».

Кузнєцов не сумнівається, що Фоменко міг собі дозволити підняти руку на гравця, маючи на увазі його запальність.

«Михайло Іванович – простий хлопець і якби його тоді не тримали, то я певен, він міг і зарядити гарненько грузину. Тим більше, що Джишкаріані – 50 кг ваги та 150 см росту».

За словами Кузнєцова, подібні ситуації – досить поширене явище у футболі. Колишній захисник навіть навів у приклад моменти з Валерієм Лобановським у Динамо.

«Лобановський говорив: «Найгірше, якщо тренер тебе не помічає». Наприклад, після невдалої гри він починає: «Іван Яремчук та Василь Рац, ви погано зіграли». Якщо Лобановський перестає спілкуватися з гравцем, йому потрібно шукати нову команду», – сказав Кузнєцов в інтерв'ю сайту «Український футбол».