4 липня 2023 11:38

"Ми навіть Шевченка хотіли взяти". Легенда "Динамо" міг опинитися в іншому українському клубі

Один із колишніх керівників клубу ЦСКА-Борисфен Ігор Ковалевич розповів про те, що хотів запросити до своєї команди Андрія Шевченка та інших відомих українських футболістів.


Футбольний клуб ЦСКА-Борисфен існував під різними назвами з 1993 по 1996 рік і в сезоні 1995/96 зайняв четверте місце у найвищому дивізіоні чемпіонату України.

У складі команди виступали такі відомі українські футболісти як Олександр Шовковський, Владислав Ващук, Сергій Федоров та Андрій Гусін.

Один із колишніх керівників клубу Ігор Ковалевич розповів про те, що ЦСКА-Борисфен звертав свою увагу на молодого Андрія Шевченка, який згодом став легендарним українським футболістом.

Талановитого форварда примітив Михайло Ошемков, який на початку 90-х працював у структурі Динамо, а пізніше перейшов у ФК Бориспіль, на основі якого було створено ЦСКА-Борисфен.

«Ми навіть Шевченка хотіли взяти! Ошемков нам казав, що в Динамо-3 бігає такий губастий хлопчина, з якого в майбутньому виросте класний футболіст. Але до пропозиції справа не дійшла.

Він почав швидко прогресувати і був переведений до першої команди Динамо. Шевченка важко було не помітити», – сказав Ковалевич.

Ковалевич також розповів про те, кого ще із відомих українських гравців запрошував ЦСКА-Борисфен.

«Ми хотіли купити Віталія Косовського, який тоді грав у Ниві (Вінниця). Я з ним розмовляв, але він уже домовився з "Динамо" і до нас не пішов.

Запрошували захисника Володимира П'ятенка, коли він грав у Таврії в парі з Головком, який пізніше пішов у Динамо. П'ятенко був не проти перейти до нас, але злякався», – згадав Ковалевич.

Ковалевич розповів, чому П'ятенко відмовився переходити до його клубу.

«Таврією тоді володіло відоме в Криму кримінальне угруповання «Башмаки». Він так і сказав: Вони мене не відпустять, ви розумієте, хто в мене керівники. Зрозумійте, боюсь за свою сім'ю». Я зрозумів, тож не наполягав», – сказав Ковалевич в інтерв'ю сайту «Український футбол».