3 липня 2023 08:30
1

"Жорстоке повернення до реальності": французькі ЗМІ – про матч з Україною

Фото - ua.depositphotos.com


Французькі журналісти пишуть про чергове розчарування для молодіжної збірної, яка знову не виправдала завищених очікувань, незважаючи на те, що в команді було багато справді талановитих гравців, які могли виграти цей турнір, якби обставини склалися інакше. Такий результат місцеві журналісти називають "жорстоким поверненням до реальності".


Ouest France


"Жорстоке повернення до реальності", - журналіст сайту Ouest France пише про те, що "золоте покоління" французької молодіжної збірної не виправдало очікувань і повторило долю Франції в 2021 році, коли вона також вважалася одним з фаворитом, але вилетіла в чвертьфіналі від Нідерландів.


- Один із фаворитів європейського чемпіонату, збірна Франції, вибула у чвертьфіналі Євро до 21 року від України цієї неділі, 2 липня. Програвши з рахунком 1:3, Франція зазнає невдачі на тому ж етапі змагань, що й у 2021 році, коли сталася поразка від Нідерландів. Михайло Мудрик та його команда зіграють у півфіналі із Іспанією, яка напередодні обіграла Швейцарію.

Проте цей матч розпочався для Франції добре. Тріо нападників, які свого часу разом грали в "Ліоні", перебувають у гарній формі та змогли пробити українського воротаря – Анатолія Трубіна. Райан Шеркі навіть відкрив рахунок після індивідуального подвигу на 19-й хвилині.

Навпаки, Україна може тепер розраховувати на Михайла Мудрика, який відновився після травми. Саме він заробив для своєї команди пенальті, що його реалізував Судаков. Останній навіть оформив дубль перед перервою завдяки неймовірному пасу Мудрика (44 хвилина). Апатичні у другому таймі підопічні Сільвена Ріполя пропустили третій гол наприкінці гри після гарного удару Артема Бондаренка (86 хвилина).

Цим успіхом Україна підтвердила своє місце у четвірці найсильніших команд, а також заробила собі квиток на Олімпійські ігри 2024 року у Парижі. Для Франції це жорстоке повернення до реальності після ефектного завершення групового етапу.


L'Équipe


"Франція не вигравала молодіжне Євро вже 35 років", - журналіст видання L'équipe нагадує, що цей турнір немов зачарований для французьких гравців, яких часто називають одними з фаворитів, але вони постійно розчаровують уболівальників, вилітаючи на ранніх стадіях турніру.


– Франція зробила гарний старт. Відкриваючи рахунок на початку гри (19-та хвилина), французи думали, що зробили найскладнішу частину. Але Україна відреагувала добре, забивши три голи та вибивши підопічних Сільвена Ріполя у неділю (3:1), приєднавшись до Іспанії у півфіналі молодіжного чемпіонату Європи.

Перші хвилин 25-30 здавалося, що Франція не матиме проблем із цим суперником. Спочатку вони забили гол, а потім створили кілька добрих моментів біля воріт Трубіна. Але не все пішло так, як планували молоді французи. Після ривка Мудрика його збивають у штрафному майданчику, а Судаков реалізує пенальті. Він же забиває другий гол після розкішного пасу Мудрика. Провал прямо в центрі оборони став фатальним. 1:2 перед перервою.

Розчаровані, але не упокорені, французи пішли в атаку. Трохи притиснувши українців, команда Ріполя зуміла забивати лише з офсайду. Українці грали надійно в обороні, а наприкінці матчу Артем Бондаренко змусив усю українську команду побігти святкувати гол, який поставив крапку у цьому матчі.

Франція продовжила сумну серію. Вона не виграє у матчах плей-оф після перемоги над Швейцарією у 2002 році. А турнір вдалося виграти востаннє 1988 року, 35 років тому. З того часу Франція не може виправдати очікувань уболівальників та статусу постійного фаворита турніру.


Le Figaro


"Величезне розчарування для французів", - журналіст сайту Le Figaro пише про те, що від Франції чекали перемоги на турнірі або виходу у фінал, але точно не поразки в чвертьфіналі. Особливо після трьох упевнених перемог на груповому етапі. Але він визнає, що Україна була сильнішою і справедливіше виходить у наступний раунд.


- Україна справила сильне враження від початку турніру. Товариші Мудрика за командою вражали від початку змагань, часто граючи дуже ефектно, на їхню гру було приємно дивитися. 2-е місце у групі B не було показником, тому що українці другим складом зіграли внічию з Іспанією, набравши стільки ж очок, але поступившись за додатковими показниками. До цього вони обіграли Хорватію 2:0 та Румунію 1:0. Два пропущені голи та 5 забитих м'ячів, усі матчі відбулися без головної української зірки - Михайла Мудрика, який дебютував на турнірі у матчі з Францією. Саме гравець "Челсі" став тією людиною, яка вирішила результат поєдинку. Українці першими пропустили гол, але Мудрик повів їх уперед і заробив пенальті, а згодом віддав геніальний пас. Обидва рази забивав Судаков. Гол Бондаренко на 85-й хвилині став вирішальним. Після нього стало зрозуміло, що Франція прощається із мрією про вихід до півфіналу. Україна приєднується до Іспанії та знову зіграє з цією командою, цього разу у плей-оф. Також українці отримали путівку на Олімпіаду в Парижі, яка стане для них першою в історії.

Французи, на жаль, зупиняються на цьому етапі і не досягають мети фінішувати хоча б у півфіналі, що є величезним розчаруванням для французьких уболівальників та самих гравців, які виявилися надто слабкими перед українською колективною силою.
Надо вместо лягушек,кушать- САЛО!!!