2 липня 2023 12:54

Георгій СУДАКОВ: "У нас є всі шанси вийти у півфінал"

20-річний півзахисник молодіжної збірної України Георгій Судаков поділився очікуваннями від матчу проти команди Франції у чвертьфіналі Євро-2023 (U-21).


«Я вже відновився і готовий на 100%. Два матчі на груповій стадії, можна так сказати, я відпочивав, один тільки проти Румунії зіграв 90 хвилин. У нас була пауза в майже тиждень після гри з румунами, тому ми всі відновились і повністю готові.


Думаю, що за кваліфікацію можна вже забути. У нас інша команда, і в них так само. Ми вже набагато більше зробили. За цей рік кожен із нас виріс як футболіст, як людина. Дійсно, уже рік пройшов із того часу, уже не можна порівнювати ті матчі. Це 1/4 фіналу Євро, і ми тут точно не випадково. Хочемо показати, на що ми здатні. Головне – вірити в це. Як я вже казав після матчу з Іспанією, головне – показувати свою майстерність і свою гру.


У них уся команда дуже сильна індивідуально. Ми з «Шахтарем» грали проти «Ренна», за них виступають якраз Арно Калімуендо та Амін Гуїрі – дуже потужні технічні футболісти. Також я знаю Раяна Шеркі, П’єра Калюлю. Теж дуже хороші гравці. Майже всі їхні футболісти коштують по 20-30 мільйонів євро, дуже талановиті та грають у топчемпіонатах. Але в нас теж дуже сильна команда. Гадаю, якщо ми вийдемо на 100% готові, у першу чергу, ментально, то в нас є всі шанси пройти цю збірну.


Моя участь у білдапі команди? Це наша структура гри, ще починаючи з «Шахтаря», у першу чергу. За Ігора Йовічевіча ми починали так грати і постійно робили ротації. Так само Руслан Петрович нам дозволяє і каже робити ротації. Для нас це не є чимось «дивовижним». Ми постійно це відпрацьовуємо та робимо, уміємо там грати. Тому якщо не я, то Артем Бондаренко робить ротацію та починає атаки».


Чвертьфінальний поєдинок Євро-2023 (U-21) Франція – Україна відбудеться в неділю, 2 липня, на «Клуж-Арені» в місті Клуж-Напока (початок – о 22.00 за київським часом).


Фото: УАФ