1 липня 2023 10:47

Богдан КОГУТ: "Надєїну нашептували з приводу Вірта, "доброзичливців" є багато"

Голкіпер «Вереса» Богдан Когут поділився думками щодо відставки Юрія Вірта.


- Чому звільнили Вірта?

- Не було результату, тому президент клубу прийняв таке рішення. Шкода, тому що ми всі бачили, як Юрій Миколайович ліпив цю команду з нуля. Це як його дитина була. Він максимально віддавався роботі. З тих умов, які ми мали, він витиснув максимум.

- Ти шкодуєш, що Вірт пішов?

- Звичайно, шкодую. І не тільки я, а вся команда. Ну не вся, може відсотків 90. Було важко з ним прощатися, це видно і в серіалі «Футболіст», які емоції були в роздягальні.

- Як ти думаєш, хто був проти Вірта?

- Я сказав за футболістів. Сугубо те, що бачив всередині команди. А в керівництві я ж не знаю, я ж з ними не ходжу. Тільки здогадуюсь. Не можу тикнути в когось пальцем і сказати, був він проти Вірта чи за. Але я здогадуюсь з того, що бачив, що є до чого і хто каламутив воду.

- Правильно розумію, президенту нашіптували?

- Нашіптували у вуха, «доброзичливців» багато є. Але президент все одно довго тримався. Вони почали нашептувати, напевно, ще у квітні, коли у нас взагалі біда була.

- Знаю, що коли ви програли «Кривбасу», Вірта мали звільняти.

- І після «Колосу» мали звільняти. Це тягнулося довго. Результату нема. А головне – це результат. Ми там скільки, 10 ігор програвали? Команда почала сипатися, падати на дно турнірної таблиці.

Звичайно, президент думав, як рятувати команду, щоб вона не вилетіла. Тому він собі у голові прокручував відставку тренера.

- Так сталося, що Вірт пішов як герой. Ти згоден?

- Однозначно, він пішов як герой. Добре, що все так склалося, - сказав Когут.


Фото: сторінка "Вереса" у Facebook