1 липня 2023 09:39

Фердінанд розкритикував МЮ: "Де Хеа часом був найкращим у клубі, ніколи не ганьбив його"

Колишній захисник «Манчестер Юнайтед» Ріо Фердінанд розкритикував манкуніанців за ситуацію з Давидом Де Хеа. 1 липня іспанський воротар став вільним агентом.


«Давид був справжнім слугою цього клубу. 12 років — майже стільки, скільки я провів у «Манчестер Юнайтед». Чотири чи п'ять разів Де Хеа визнавали гравцем року. Він був феноменальним. Часом Де Хеа був найкращим у клубі. Бувало, що все йшло не дуже добре. Іноді він втрачав форму. Можливо, втрачав упевненість, але в основному служив клубу чудово. Він видатний професіонал.


Він ніколи не приносив "МЮ" проблем. Ніколи не ганьбив клуб. Він видатний професіонал та відмінна людина. Багато хто закликає його піти. Вони хочуть нового воротаря. Це зрозуміло. Кожен має право на свою думку.

Тен Хагу, зрештою, потрібен певний тип воротаря. Якщо Де Хеа не підходить, то маю сказати: «Знаєте, у мене тут був чудовий досвід, мені тут подобається, але якщо тренер не хоче мене, то я або йду, або стаю другим номером».

Трохи засмучений тим, як клуб поводиться у цій ситуації. Все зводиться до комунікації. Думаю, «Манчестер Юнайтед» має з цього урок. Клуб вже робив помилки.

Великі гравці нерідко залишали МЮ, відчуваючи, що з ними погано обійшлися. Ніхто не має права залишати клуб на своїх умовах, але чи ви не хочете, щоб ваші футболісти — особливо ті, хто грав довгий час і добре служив — йшли на гарній ноті.

Я бачу, що дедалі більше гравців йдуть із неприємним осадом, це неправильно. Я не думаю, що це справедливо щодо футболіста.

Все зводиться до спілкування. Трохи вдячності. Небагато розуміння. Ви повинні зробити так, щоб гравець, який пропрацював у клубі так довго, залишив його гідно. Давид, мабуть, сидить і думає: «Я ніколи і не думав, що покину клуб таким чином».

Єдиний варіант, при якому Де Хеа залишиться, — це якщо Манчестер Юнайтед не зможе купити Онана або іншого воротаря. Але йому буде важко, тому що тепер він дивитиметься на клуб в іншому світлі.

Раніше це було кохання, тепер, можливо, це бізнес. Це розчаровує, і я сподіваюся, що все налагодиться», - наводить слова Фердінанда Daily Mail.