1 липня 2023 08:26

Російські пропагандисти зганьбилися з "протестом проти України" на молодіжному Євро-2023 у Румунії

Румунські вболівальники на матчі 2-го туру чемпіонату Європи з футболу U-21 проти України розгорнули плакат, присвячений правам своїх громадян у країні та за кордоном. На банері було написано "Біженців прийняли щедро, дали їм підтримку і всі права. Поки на Буковині дзвенить зозуля, ставтеся також до румунів в Україні".


Російські пропагандисти відразу заявили, що це був виступ проти біженців з України.


"Румунські футбольні фанати на матчі юнацької збірної України вивісили банер із протестом проти допомоги українським біженцям за рахунок румунів", - йдеться у гучному заголовку на одній із проросійських смітників у Telegram.


Російські пропагандисти зганьбилися з "протестом проти України" на молодіжному Євро-2023 у Румунії. Фотофакт


Насправді румунські ультрас звернулися до свого уряду так само цінувати румунів на батьківщині та за кордоном, як зараз цінуючи українців у Румунії.

"Ми очікуємо, що вся ця величезна допомога, запропонована нашою країною та румунами всім тим, хто знайшов притулок тут під час війни, призведе до нормального стану румунів по той бік кордону, щоб до них почали ставитися з повагою і вони отримали належні права. Аспект, який мають регулювати наші сусіди, але про який не повинні забувати влада в нашій країні", – йдеться у Facebook ультрас "Об'єднані під триколором", одним із співзасновником якої є Джордж Сіміон, лідер екстремістської партії "Альянс за Союз румунів" (AUR).


"Немає нічого агресивного, нічого антиукраїнського, а лише солідарність з румунами із сусідньої країни. Люди просили взаємності: те, що румуни пропонують українцям, хотілося б і для румунів з України", - зазначив політик у себе у Facebook.


Російські пропагандисти зганьбилися з "протестом проти України" на молодіжному Євро-2023 у Румунії. Фотофакт


Зауважимо, що ця розтяжка провисіла на трибунах недовго. Згідно з правилами УЄФА на іграх ЧЄ-2023 заборонено будь-яку політичну агітацію.

Сам матч завершився мінімальною перемогою українців на останній хвилині завдяки автоголу румунського захисника.


Фото - Обозреватель