28 червня 2023 16:14

Олександр НАЗАРЕНКО: "Було відчуття, що в Україні граємо"

23-річний футболіст молодіжної збірної України Олександр Назаренко визнаний найкращим гравцем матчу Україна – Іспанія на Євро-2023 як за версією УЄФА, так і за версією глядачів Суспільного.


У грі проти іспанців Назаренко уперше на турнірі вийшов у стартовому складі, він зайняв позицію правого півзахисника. У першому таймі Олександр часто брав гру на себе, показував індивідуальну майстерність, а наприкінці тайму організував гол – пробіг по флангу, прострілив на Богдана В'юнника, який забив.

Загалом матч України проти Іспанії завершився внічию 2:2, українці втратили перемогу на останніх хвилинах. Це означає, що в плей-оф Україна вийшла з другого місця у групі.


Після матчу Суспільне Спорт поспілкувалося з Олександром Назаренком, який розповів про налаштування на цю гру, двозначні емоції після втрати перемоги та очікування від наступних матчів на турнірі.


Про звання найкращого у матчі та оцінка поєдинку

"Мені дуже приємно бути гравцем матчу. Дякую велике. Емоції після гри двозначні, адже пропустили в кінці. Такий гол…Підкосив, якщо чесно, настрій трошки змінився. Хотілось перемогти, але хлопці все одно великі молодці. Якщо б не команда, то і не було такого результату. Дуже вдячні і вболівальникам, адже таке було відчуття, що в Україні граємо. Така підтримка була! Усе було супер, окрім останніх п’яти хвилин.


Звичайно, ми грали проти дуже-дуже класної збірної – Іспанії. Вона завжди вважається фавориткою в будь-яких матчах. Якщо не брати останні п’ять хвилин, то ми добре грали. Так, були в нас помилки, але нічого страшного – це футбол. Мені здається, що на фоні Іспанії ми мали навіть кращий вигляд, а не тільки рівний неї".


Про велику кількість індивідуальних дій


"Так, дійсно я виконував установку тренерського штабу. Вони казали мені, як діяти, коли ми обороняємось. Мені наказали не сідати глибоко в захисті та очікувати на контратаку. Так і вийшло. Власне, це і допомогло забити гол: просто біг від захисника та вийшов на В’юнника".


Про очікування від матчу 1/4 фіналу


"Налаштовуємось, як завжди, – на кожну гру тільки за перемогою. Адже ми не маємо права виходити на поле і не віддавати себе на мільйон відсотків, тому що наші захисники віддають усі сили та свої життя на полі бою. Ми виходимо на футбольне поле і так само намагаємось віддати всі свої сили заради того, щоб порадувати наших вболівальників. Так, буде непроста команда проти нас грати. Але в сьогоднішньому матчі ми довели, що можемо грати проти таких збірних".