20 червня 2023 15:34

Коваленко працюватиме з Луческу: джерело повідомило подробиці можливого трансферу українського хавбека

Український півзахисник Аталанти Віктор Коваленко найближчим часом може змінити чемпіонат. На хавбека претендує клуб із чемпіонату Греції.


Віктор Коваленко має намір змінити клубну прописку. Минулий сезон український хавбек провів в оренді у Спеції, за яку вилетіла із Серії А.

Лігурійський клуб не викупив Коваленка, оскільки команда не зберегла прописку в елітному дивізіоні Італії, а Аталанта, яка має права на гравця, не зацікавлена у співпраці, тому готова розлучитися з українцем цього літа.

Шансом підписати хавбека може користуватися грецький ПАОК. Спортивний директор клубу Жозе Боту, який був директором департаменту селекції Шахтаря у 2018-2021 рр., дуже добре знає Коваленка за роботою у донецькій команді.

Головним тренером ПАОКу є син наставника київського Динамо Мірчі Луческу – Разван. Як повідомляє SportItalia, переїзд Коваленка до Греції залежить від рішення Боту та головного тренера ПАОКу.


Минулого сезону ПАОК посів четверте місце в Суперлізі 1 і вийшов у Лігу конференцій.

Коваленко зіграв 18 матчів за Спецію у сезоні 2022/23, у яких віддав одну гольову передачу.

27-річний хавбек перейшов до Аталанти із Шахтаря у 2021 році за 600 тисяч євро. Його контракт із італійським клубом розрахований до 2025 року.

Коваленко дебютував у донецькому клубі при Мірчі Луческу у 2015 році. Загалом за румунського тренера він провів 50 матчів, у яких забив чотири м'ячі і віддав вісім асистів.