9 червня 2023 19:17

Офіційно. Павелко погодився з відстороненням із посади голови УАФ

Чергове засідання апеляційного суду не відбулось. Але цього разу не через неявку адвокатів чи загадкову хворобу Андрія Павелка… Захисник функціонера Владислав Міфтахутдінов відкликав апеляційну скаргу на рішення Печерського суду про відсторонення свого клієнта із посади президента УАФ. Документ про відмову секретар суду отримав буквально за лічені хвилини до початку засідання.


Відкликання апеляційної скарги по відстороненню Павелка за рішенням Печерського суду від 13-го березня

Фото: FootballHub


Що це означає?! Як пояснили журналістам FootballHub судді, які ведуть цю справу: "Павелко погодився і визнав рішення Печерського суду. Ми мали надати тому рішенню правову оцінку, навіть після завершення строків дії ухвали він відмовився. Значить, прийняв".


Невже Андрій Павелко поступово проходить класичні стадії прийняття? Спочатку він все заперечував за допомогою лояльних до себе ЗМІ, в судових засіданнях тощо. Потім Андрій Васильович гнівався. Передовсім на журналістів, які писали про його корупційні скандали. Стадії торгу і депресії пройшли майже непомітно. А от і прийняття. Так, але не зовсім так.


Пояснюємо: рішення, оскаржувати яке відмовились у команді Павелка, набуло чинності у березні і діяло до 13-го травня. Але воно не єдине. Є ще ухвала від 17-го лютого про відсторонення від посади президента УАФ Павелка до 17-го березня 2023-го року (тут мало б відбутись аж 8 судових засідань, але по ряду причин вони не відбулись) та 11-го травня про відсторонення до 9-го липня (вона наразі діє і її також оскаржують).


Нагадаємо, 13-го березня Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення продовжити строк відсторонення Андрія Павелка від посади президента Громадської спілки "Українська асоціація футболу" до 13-го травня 2023-го року.


Захист підозрюваного одразу ж подав апеляцію на це рішення. І тут вкотре почалося затягування судового процесу. Адже апеляційні засідання, а їх було 7 (наголосимо, СІМ!!!), постійно переносилися, то через неявки адвоката (це кримінальна справа і участь адвоката в ній обов'язкова за законом), то самого Андрія Павелка, у якого за документами був ковід, який фантастичним чином кудись зник за 5 днів, і він разом із своїми поплічниками з УАФсвяткував переобрання до Виконкому УЄФА у ресторані в Olympic-Village.


Постійні переноси дійшли до того, що термін відсторонення закінчувався 13-го травня, а апеляційна справа по цьому рішенню була призначена на 15-те травня (абсурдніше не вигадаєш). І ось 6-го червня адвокат Павелка Владислав Міфтахутдінов подав заяву до Київського апеляційного суду про відкликання апеляційної скарги на рішення Печерського суду від 13-го березня про відсторонення Андрія Павелка на два місяці.


Разом із тим, попри неявку своїх адвокатів, Андрій Павелко мав на ці засідання з’являтись. Винний, знову ж таки, кримінально-процесуальний кодекс: наразі на Павелка накладені певні зобов’язання – запобіжний захід у вигляді залогу майже у 10 мільйони гривень. З’являтись до слідчого, в суді і тому подібне він зобов’язаний. У разі невиконання – залог переходить на користь державі, а функціонера могли б і відправити в СІЗО. Оскаржуючи кожне наступне рішення суду – пропорційно збільшувалася б і кількість судових засідань. Спочатку раз на тиждень, потім два рази на тиждень і нарешті тричі на тиждень... Логіка зрозуміла? Ще трохи, і Андрій Васильович мав би ходити в суд п’ять разів на тиждень … влітку, у спеку, це виглядає дуже і дуже втомливо...


Відмовляючись від цієї апеляції, Андрій Васильович показав, що принципово він погоджується із рішенням суду, а ще, що це його тактика затягування судового процесу. Вона працює, але слід відзначити, що генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький продовжує оскаржувати аналогічне рішення Печерського суду, яке було ухвалено в один і той самий день, що і в Павелка. При цьому Запісоцький на засідання за прикладом боса ходить без адвоката.


Нагадаємо, Андрій Павелко та Юрій Запісоцький фігурують у корупційній справі щодо розкрадання коштів!