8 червня 2023 08:13

Девід Мойес: "Для нас це великий момент та крок для подальшого прогресу"

Щасливий 87-річний батько головного тренера "Вест Гема" Девіда Мойєса обійняв сина після фінального свистка арбітра, який зафіксував перемогу "молотобійців" у фіналі Ліги конференцій над італійською "Фіорентиною". А трохи пізніше Мойєс прокоментував BT Sport дивовижний матч, який для лондонців виграв форвард Джаррод Боуен, забивши на останній хвилині основного часу:


– Якби три роки тому, коли я прийшов на цю роботу, хтось сказав, що в мене буде сезон, де ми уникнемо вильоту до Чемпіоншипу, а потім виграємо єврокубок – я б вважав його божевільним. І хоча в мене була довга кар'єра у футболі, я бачив багато чого, але такі моменти в роботі головного тренера – це фантастика. Вони трапляються нечасто, і треба розуміти, що для нас це – великий момент. І ще один крок на шляху для подальшого прогресу.

Моє рішення внести корективи в лінію оборони було справді дуже важким, розмірковував над ним увесь тиждень, але гра, ймовірно, пішла не зовсім так, як ми розраховували. Однак ми все одно стали непереможними в Європі, це другий неймовірний рік поспіль – у минулому сезоні ми програли лише у півфіналі – і тепер у нас буде ще один захопливий сезон у Лізі Європи! Гадаю, це найкращий момент у моїй кар'єрі! Нечасто трапляється таке, коли виграєш гру на останній хвилині і потім святкуєш тріумф зі своєю сім'єю.

Іноді подібні матчі можуть розчарувати, але сьогодні – це неймовірне почуття! Наші гравці провели чудовий турнір, показавши свої найкращі якості, наш клуб росте і розвивається, ми стаємо не тільки кращими і сильнішими, але що ще дуже важливо, "Вест Гем" – неймовірний сімейний клуб, і ми виконали чудову роботу, зробивши щасливими багато сімей у східному Лондоні, – резюмував Мойєс.