5 червня 2023 09:12

Хоакін повторив рекорд Субісаррети за кількістю матчів у Ла Лізі

У заключному, 38-му турі Ла Ліги визначалися не лише учасники єврокубків і невдахи сезону, які щонайменше на сезон опустяться з Прімери до Сегунди. І не тільки завершував кар'єру одіозний рефері Антоніо Матеу Лаос (матч "Мальорка" – "Райо Вальєкано" нічого не вирішував, саме те, щоб гарно закінчити). Але й визначалося, чи повторить легендарний капітан "Бетіса", 41-річний Хоакін Санчес, рекорд не менш легендарного кіпера Андоні Субісаррети за кількістю зіграних матчів у Ла Лізі. Баскський воротар зупинився на позначці у 622 гри.


І Хоакін повторив це досягнення! 41-річний хавбек вийшов у стартовому складі в матчі "Бетіса" з "Валенсією" (що кумедно, у Ла Лізі ветеран грав лише в трьох командах – і "Валенсія" друга з них, також у нього були два сезони в "Малазі"), відіграв рівно годину часу та покинув поле під оплески, а підсумкова нічия 1:1 дозволила "Валенсії" зберегти прописку в Ла Лізі на наступний сезон.


До речі, Хоакін міг би стати й одноосібним рекордсменом чемпіонату Іспанії за зіграними матчами, однак отримав ушкодження в грі з "Барселоною" і потім пропустив поєдинок у Більбао (до речі, саме "Барса" й "Атлетік" – дві з трьох команд Андоні Субісаррети, такий ось загадковий збіг!).