3 червня 2023 08:02

Хавбек збірної України прощається з топ-чемпіонатом: навіжений фанат зірвав останній матч сезону на 23-й хвилині

Бордо Данила Ігнатенка завалило кінцівку сезону і, найімовірніше, затримається в Лізі 2 ще на рік.


Ліга 2, 38 тур

Гавр – Діжон – 1:0

Гол: Касімір, 11

Метц – Бастія – 3:2

Голи: Сабалі, 31, Мозіз, 55, 75 – Бонерт, 68, Шур, 86

Бордо – Родез – 0:1 (перерваний на 23-й хвилині)

Гол: Буадес, 22

Елітний дивізіон Франції у наступному сезоні скорочується з 20 команд до 18, тому підвищитися могли лише двоє. Перед останнім туром Ліги 2 на ці "квитки" претендували 3 команди – Гавр (72 очки, різниця голів +26), Метц (69 очок, +27) і Бордо (69 очок, +24). Команда Данила Ігнатенка у минулому турі розгубила перевагу, сенсаційно поступившись Аннесі.

Тим не менш, фанати Бордо зберігали величезний оптимізм перед домашнім матчем проти Родеза. Господарі влаштували потужну ходу вулицями міста з традиційними співами і димовими завісами.

Втім, реальність виявилася не такою веселою. Ігнатенко вийшов у основі і став свідком пропущеного м'яча в середині тайму. Буадес вразив ворота господарів, після чого почалося бурхливе святкування поряд з трибунами. Один з фанатів Бордо підбіг і штовхнув купку гравців Родеза. Буадес головою жорстко вдарився об газон.

На поле вибігли лікарі, а матч перервали. У автора гола підозра на струс мозку.

Паралельно Гавр та Метц вирішували свої завдання. Конкуренти Бордо здобули перемоги, хоча це вже може не мати жодного значення. Гавр точно гратиме в еліті, проте і тут не обійшлось без ексцесів. Фанати Гавра чекали повернення довгі 15 років і вирвалися на поле до фінального свистка. Після тривалої паузи гру таки відновили і довели до чемпіонства Гавра у Лізі 2.

Метц цілком може розраховувати на технічну поразку Бордо і не хвилюватися щодо різниці голів. Ось таким безглуздим чином Ігнатенко втрачає шанс приєднатися до своїх земляків у Лізі 1 – Маліновського та Соболя.


Фото - СК "Дніпро-1"