27 травня 2023 13:04

Бальде про расизм: "Якщо батько каже Вінісіусу "сраная мавпа", то дуже ймовірно, що його син скаже це темношкірій дитині в школі. Поведінка на стадіонах повторюється і на вулицях"

Алекс Бальде висловився про расистські образи у футболі.


Захисник «Барселони» прокоментував скандал із Вінісіусом Жуніором, якого фанати «Валенсії» називали «мавпою» та «дурнем».

«Расизм аж ніяк не може бути виправданий. Не можна ображати гравця через його колір шкіри, хоч би що він робив.


У світі футболу у мене не було жодних проблем із расизмом, але вони були у мене на вулиці. І в мене, і в моєї родини. Пам'ятаю, коли я був маленьким, я хотів пограти в парку, і діти сказали мені та моєму братові, що їхні сім'ї не дозволяють їм грати з темношкірими.


У моїх батьків були проблеми з отриманням роботи через колір їхньої шкіри. Мого брата зупинили для безглуздої перевірки документів. Йому сказали: Що ти тут робиш? тільки через колір його шкіри.


Це речі, серед яких ти ростеш і думаєш, що це нормально. Але коли ти стаєш старшим, то розумієш, що все це через колір твоєї шкіри. Мої батьки добре виховали мене, моїх братів і сестер, і вони казали нам, що завжди є добрі люди та погані. Важливо розпізнати їх і знати, з ким ми спілкуємось.

Чим вище твій статус, тим менше ти піддається расизму на вулиці. Проблема в тому, що якщо батько каже Вінісіусу «сраная мавпа», то дуже ймовірно, що його син, який знаходиться поруч із ним, скаже це темношкірій дитині у школі. Поведінка на стадіонах повторюється і вулицях.

Расисти ображатимуть робітників, робітниць через колір їхньої шкіри. Не має значення, має людина гроші чи ні», – сказав захисник «Барселони».