27 травня 2023 08:13

Вінісіус виступить у суді у Валенсії з відеозв'язку. У справі про расизм свідчення дадуть також охоронці та стюарди "Местальї"

Вінісіус Жуніор має виступити у суді у зв'язку з расистським скандалом.


У матчі 35-го туру Ла Ліги проти «Валенсії» вінгер «Реала» зазнав расистських образ. Комітет зі спортивних змагань Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) оштрафував «Валенсію» на 45 тисяч євро та закрив фанатську трибуну «Местальї», з якою ображали Вінісіуса Жуніора, на 5 матчів. Пізніше штраф скоротили до 27 тисяч, а трибуну закрили на три гри.

Раніше було розпочато розслідування щодо трьох чоловіків віком від 18 до 21 року, які були затримані у зв'язку з підозрою у скоєнні злочинів на ґрунті ненависті.


Вінісіус повинен буде виступити у Вищому суді Валенсії з відеоконференції як постраждала сторона. Дата слухання не повідомляється. Перед виступом бразильця суд вислухає звинувачених.


Суд також звернувся до «Валенсії» для встановлення особи ряду охоронців та стюардів, які працювали на стадіоні в день гри, щоб викликати їх для надання свідчень як свідків.