26 травня 2023 16:01

У Тоуні діагностували лудоманію – це і визнання вини скоротило відсторонення

Айвен Тоуні діагностували залежність від азартних ігор.

Футбольна асоціація Англії (FA) опублікувала письмове обґрунтування того, що нападника «Брентфорда» відсторонено на вісім місяців.


З'ясувалося, зокрема, що Айвен Тоуні робив ставки проти команди, в якій сам же й виступав, хоч і не грав у тих матчах.

Зокрема, було визначено:


– 126 ставок було зроблено на матчі турнірів, у яких клуб Тоуні брав участь або мав право брати участь цього сезону.


- 29 зі 126 ставок були пов'язані з клубами, в яких Тоні був зареєстрований або орендований на той час.

– 16 із 29 ставок були на те, що команда Тоні виграє у 15 матчах, і він зіграв у 11 з цих ігор і не грав у решті, перебуваючи у заявці на матч.


– 13 із 29 ставок були на те, що команда Айвена програє у семи різних матчах у період з 22 серпня 2017 року по 3 березня 2018 року, але він не грав у жодному з цих матчів.

Також зазначається, що Тоуні неодноразово зізнавався, що брехав слідчим після того, як спочатку заперечував, що робив ставки на футбол.


Згідно з документами FA, футболіст міг бути дискваліфікований на 15 місяців, але Тоуні визнав себе винним і виявив «щире каяття», що призвело до скорочення дискваліфікації до 8 місяців.

Крім того, незалежна комісія встановила про виявлену психіатром Філіпом Хоплі у футболіста залежність від азартних ігор.


У документі йдеться: «Відсутність контролю за азартними іграми у гравця є відображенням його діагностованої залежності від азартних ігор. Зважаючи на все, пан Тоуні перестав ставити на футбол, але він все ще ставить на інші види спорту та на ігри в казино».