25 травня 2023 19:17

"Кривбас" здобув впевнену перемогу над "Металістом"

Всі ми знаємо, що матч відбудеться за будь-якої погоди, ось тільки ніхто не говорив про час, правильно? Сьогоднішній поєдинок між "Кривбасом" та "Металістом" мав розпочатися о 15:00 за Києвом, проте сильний дощ у Кривому Розі перешкодив початковим планам. Гру перенесли на невизначений час, дві години готували поле і лише о 17:10 гравці вийшла на матч. Особисто ми маємо теорію, що природа мати залишилася незадоволена сьогоднішніми матчами УПЛ (три матчі, один гол), вирішивши завадити початку гри. Однак пізніше зглянулася і скасувала дощ. Повторимо, це лише теорія.


Тепер до діла. "Кривбас" та "Металіст" - випускники першої ліги, який дуже по-різному проводять дебютний сезон у вишці. Перші влітку серйозно підсилилися, запросили на посаду тренера Вернидуба, пережили жахи катастрофічного старту, а потім епоху ренесансу і навіть, нехай короткострокову, але боротьбу за єврокубки. Загалом сезон можна вважати непоганим. У "Металіста" все навпаки. Команда після початку війни (хоча навіть трохи раніше) почала втрачати все, при цьому змогла українським складом непогано увірватися до УПЛ, здобувши кілька перемог на старті. Після злякалася своєї спритності, перестала перемагати, перестала атакувати, перестала захищатися та грати. Як підсумок, передостаннє місце та вкрай примарні шанси на порятунок за три тури до фінішу.


Перший тайм вийшов досить жвавим та активним, особливо з огляду на умови проведення матчу. Краще виглядали господарі, які пішли відпочивати в якості лідера. Вже на старті поєдинку криворіжці змогли створити кілька моментів, проте удар Соса був заблокований, тоді як з пострілом Капіча впорався Єрмолов. "Металіст" рідко залишав межі своєї половини, намагаючись відбиватися від атак суперника. А вони були і були частенько. Старався Луньов, двічі міг забивати Дебелко, але м'яч у ворота йти хотів.


Здавалося, перший тайм так і завершиться без голів, якби не один легіонер "Кривбасу". Соса за межами чужого штрафного знайшов Хомченовського, той скинув на лівий фланг на Дібанго, який видав навіс на дальню. Соса, який почав цю атаку, сам і виступив у ролі ката - легіонер відірвався від захисника і точно пробив головою. Заслужений гол "Кривбасу" та 1:0 за підсумками першої половини.


Довго здавалося, що другий тайм – банальна формальність, не особливо потрібна господарям та гостям. "Кривбас" довше володів м'ячем, при цьому зі створенням моментів традиційно виникали проблеми. Десь удар траплявся раніше за належне, десь з м'ячем гравці поркалися довше за потрібне. Харків'яни ж виглядали ще гірше, а тому було стійке відчуття, що якщо гол і станеться, то буде забитий у ворота "Металіста". Чуйка нас не підвела. Понєдєльнік віддав пас на Капіча, який максимально довго пройшов з м'ячем, скориставшись відсутністю опору, після чого завдав точного удару в нижній кут. 2:0. Після цього в існування інтриги не вірив уже ніхто.


Огнєнович відразу випустив на поле трьох нових футболістів, ось тільки особливого ефекту не дало. Так, непогано пробивав Наумець, з ударом якого впорався Кліщук, проте це більше нагадувало передсмертні судоми, ніж конструктив. Харків'яни так і не змогли витиснути хоча б один гол, програвши вже черговий матч цього сезону. А це означає, що шанси на порятунок у харків'ян нині примарно малі, а тому можна потроху розпочинати церемонію прощання. Теперішнього "Металіста", судячи з усього, вистачило лише на один сезон в УПЛ.


VBET ліга. 28-й тур


25 травня, Кривий Ріг, стадіон "Гірник"


Кривбас - Металіст 2:0


Голи: Даніель Соса 42, Ріфет Капіч 71


Кривбас: Андрій Кліщук, Тимур Стецков, Андрій Понєдєльнік, Ріфет Капіч (Захар Карпусь 87), Даніель Соса (Деніс Шевченко 81), Дмитро Хомченовський, Данило Безкоровайний, Максим Луньов (Тімур Кораблін 87), Владислав Семотюк (Микита Татарков 65), Роман Дебелко, Іван Дібанго (Євген Опанасенко 87)


Металіст: Данило Єрмолов, Олександр Ніколишин, Андрій Ралюченко (Максим Багачанський 85), Максим Прядун (Дмитро Коркішко 71), Владислав Наумець, Єгор Демченко, Богдан Порох (Олександр Мізюк 85), Роберто Коррал, Кирило Влага, Алекс Чідомере (Ігор Чайковський 72), Євген Рязанцев (Єгор Картушов 72)


Попередження: Максим Луньов 28, Владислав Семотюк 51, Денис Шевченко 90+2