20 травня 2023 18:33

"Шойгу був хорошим хлопцем". Бєланов раптово згадав про дружбу з міністром оборони росії

Колишній нападник Динамо та власник «Золотого м'яча» Ігор Бєланов прокоментував свою дружбу з міністром «оборони» російської федерації Сергієм Шойгу.


Бєланов розповів, що після початку війни в Україні Сергій Шойгу для нього став ворогом.

«Я навіть неодноразово зустрічався з шойгу, міністром оборони Росії, коли він відповідав у міністерстві за надзвичайні ситуації. Він був теплим, він вітав мене щоразу, ми разом грали у футбол та пили разом. Я не можу повірити в те, що відбувається зараз.

Я не можу зрозуміти, що зараз відбувається з його мозком. 10 років тому ми могли подзвонити один одному, могли поговорити, могли відвідати одне одного, допомогти один одному. Зараз я навіть не хочу йому дзвонити, люди цього не зрозуміють. Це не чесно. Він – ворог».

Відповідаючи на запитання щодо потенційної зустрічі з володимиром путіним та сергієм шойгу, Бєланов зізнався, що з першим не хотів би зустрічатися, а про другого розповів історію про шорти.

«Я не хотів би зустрічатися з Путіним. Він егоцентрична людина, він закоханий у себе. Немає сенсу йому щось казати. Шойгу був хорошим хлопцем, коли я з ним познайомився. Пам'ятаю, перед виставковим матчем я забув удома шорти. Шойгу не дуже хороший гравець, тому він завжди хотів, щоб у його команді грали найкращі.

Він спитав мене, де мої шорти, я сказав йому, що забув їх удома. Він миттю пішов і повернувся за п'ять хвилин з новою парою. Не часто генерали приносять вам футбольні шорти, правда? Щиро кажучи, я не хочу нічого йому зараз говорити. Яка різниця?», – сказав Бєланов в інтерв'ю Josimar.

Нагадаємо, Бєланов виграв «Золотий м'яч» 1986-го року, наступного року після свого переходу до Динамо з Чорноморця. За киян він виступав до літа 1989-го (151 матч, 48 голів та один асист).