19 травня 2023 15:42

Капітан "Марселя" Ронж'є про райдужні футболки: "Це не те саме, що гей-парад. Людей убивають через гомосексуальність - 2023-го цього не повинно бути"

Капітан «Марселя» Валантен Ронж'є висловився про відмову деяких гравців від майдань райдужних.


«Дуже складна ситуація. Я не знаю, що відбувається в головах цих гравців, яка у них освіта, що вклали їм у голови. Потрібно зважати на все це.

Але я також вважаю, що в даному випадку виникли проблеми з комунікацією. Гравцям потрібно пояснювати, що вихід на поле в цій майці – не те саме, що участь у гей-параді.

Ми маємо боротися з гомофобією, тому що несправедливість досі існує. Через гомосексуальність на людей нападають, їх атакують. 2023 року такого не повинно бути. Це неможливо. Ми маємо концентруватися на боротьбі з несправедливістю.

Про це важко говорити, не провокуючи протиріччя. Я б не зміг висловити свою думку щодо цього. Але в нашій роздягальні жодних обговорень із цього приводу не було.

Ми знали, що буде матч, присвячений ЛГБТ-спільноті. Погоджуватися із цим чи ні – це одне. Але ми не просимо гравців йти на паради на підтримку цього. Це просто футболка», – сказав Ронжє в інтерв'ю La Provence.