14 травня 2023 18:11

Невілл: "Боси "Ліверпуля" повинні підтримати Клоппа трансферами. Він вичавлює максимум із гравців, куплених не за шалені гроші"

Гарі Невілл закликав керівництво «Ліверпуля» купити Юргену Клоппу потрібних гравців.

«Юргена Клоппа треба підтримати. Після минулої невдачі його підтримали активною роботою на ринку, і найближчого літа це необхідно повторити.


Інші клуби будуть інвестувати влітку. Сильна сторона Клоппа в останні шість-сім років полягає в тому, що він ставить хороший футбол, але також і в тому, що він вичавлює максимум із більшості футболістів, на яких витрачали не шалені гроші – крім Ван Дейка, Алісона і Нуньєса.

Якщо подивитися на ці покупки за 20-30 млн. фунтів на зразок Жоти, Салаха, Мане - вони прекрасні. Потрібно буде здійснювати такі угоди, але також і витратити серйозні суми на серйозних гравців.


Клоп це заслужив. Він прикривав FSG, коли йшлося про чисті витрати. Так, вони діяли розумно, так само, як це було у випадку з Алексом Фергюсоном і Глейзерами в Манчестер Юнайтед, коли тренер говорив, що на ринку немає відповідних варіантів. Клопп теж поводився досить розсудливо і прагматично, не панікував і чекав відповідних гравців.


Але настане момент, коли потрібно буде серйозно витратитися заради того, щоб Клопп отримав футболістів, потрібних для повернення команди на вершину.


Не можна підійти та сказати Клоппу, що мета команди – потрапляння до Ліги чемпіонів. Це було можливо, коли він тільки прийшов у клуб, але він уже досяг успіху, так що не можна йому говорити, що місце в топ-4 означає успіх у сезоні.


Історія "Ліверпуля" побудована на іншому. І зараз саме час для того, щоб показати: у нас є гроші, у нас є сміливість для того, щоб підтримати тренера трансферами та протистояти фондам із нескінченними ресурсами, як часом здається», – зазначив колишній захисник «Манчестер Юнайтед» Sky Sports.