13 травня 2023 22:00

"Зінченко був слабшим за Коваленка": колишній асистент Петракова порівняв українських збірників

Колишній тренер молодіжної збірної України Віталій Левченко висловився про те, як склалася кар'єра двох українських збірників – Олександра Зінченка та Віктора Коваленка.


Екс-асистент Олександра Петракова у молодіжці Віталій Левченко вважає, що спочатку Віктор Коваленко мав найкращі шанси для виходу на топовий рівень, але Олександр Зінченко своєю працелюбністю нівелював цю перевагу.

«Зінченко за потенціалом був слабшим за Віті, але за рахунок шаленої праці, бажання, він закріпився в Ман Сіті, а зараз став лідером Арсеналу. Цей приклад є показовим: наскільки важливо бути психологічно стійким, коли один не звертає уваги на інших та йде до своєї мети, а інший психологічно не витримує, щоб показати, наскільки він може класно грати у футбол», – сказав Левченко в ексклюзивному інтерв'ю FanDay .net.


Нагадаємо, Коваленко з 2015 по 2021 перебував у Шахтарі, після чого перебрався в Аталанту. Але українець не зміг закріпитися в «богині» і був відправлений в оренду до Спеції, де вже два сезони.

У цей же час Зінченко – влітку 2014 року залишив молодіжку Шахтаря і вирушив до Уфи. Влітку 2016 року став гравцем Манчестер Сіті та одразу ж вирушив у річну оренду до ПСВ. Після повернення він зумів закріпитися у складі «міщан», а влітку 2022 року за 35 млн. євро перейшов до Арсеналу, де є основним лівим захисником.