10 травня 2023 17:21

Невілл: "Жоржинью нагадував Пола Скоулза у матчі з "Ньюкаслом"

Колишній захисник «Манчестер Юнайтед», а нині експерт Sky Sports Гарі Невіл високо оцінив гру півзахисника «Арсеналу» Жоржіньо у матчі 35-го туру англійської Прем'єр-ліги з «Ньюкаслом» (2:0).


«Фактор Жоржіньо став вирішальним на полі. Це було сміливе та правильне рішення з боку Мікеля Артети. Найпростіше було б подивитися на міць та енергію півзахисту «Ньюкасла» та виставити на поле Томаса Парті.


Але той факт, що вчителем Артети був Гвардіола, ймовірно, мав привести до зворотного результату. Двадцять років тому про це навіть не замислювалися б — просто виставили б своїх найфізичніше підготовлених гравців. Але "Арсенал" пройшов свій шлях. У Ньюкаслі немає гравців, які можуть віддавати такі блискучі паси. Вони мають фантастичну команду в плані гри в обороні, але Жоржіньо по-справжньому зробив різницю.


Я казав, що Пол Скоулз — найкращий із усіх, з ким я коли-небудь грав, і його гра була схожа на те, що Жоржіньо робив на полі в матчі з «Ньюкаслом».


У найскладнішій ситуації, у найнапруженішій частині сезону, проти непоступливого суперника всі хочуть підсилити гру, мати того, хто підбиратиме м'яч, відбиратиме його, проштовхуватиме через центр поля і доводитиме до атакуючих гравців. Це необхідно, щоб команда справді могла виконувати свої атакуючі установки та регулярно робити це у таких іграх.

У «Манчестер Юнайтед» такою людиною був Пол Скоулз. Він робив це протягом 15 років. Те, що ми побачили від Жоржіньо у матчі з «Ньюкаслом», було гарною грою, по-справжньому класною. Парті виявив деяку нервозність в останніх кількох матчах, коли команді було потрібне самовладання, і я подумав, що Жоржіньо продемонстрував якості, які дійсно були потрібні, коли ситуація досить складна», — наводить слова Невіла Sky Sports.