1 травня 2023 23:59

Асист Циганкова допоміг "Жироні" обіграти "Севілью" та наблизитись до єврокубкової зони

Слідом за "Реалом" "Жирона" зняла скальп ще й із "Севільї". І знаєте, що? Це вже навіть не сенсація; до сили каталонців звикли.


Звісно, легко не було, а як ви хотіли? "Нервіон" на ходу, і після низки перемог стартував дуже впевнено. Контроль, гострота, сильні фланги – все було. Забракло лише реалізації.


До перерви Браян Хіль програв дві дуелі Гассанізі, маючи забійні позиції. "Жирона" ж відповіла на це голом з нізвідки - це Хуанпе замкнув дивовижну подачу з кутового.


Другий тайм – і нова активність від "Севільї". Папу Гомес, Сусо, Монтьєль, Окампос - всі намагалися напружувати Гассанігу, але або воротар був на висоті, або самі атакери промахувалися, чому сприяла дуже жорстка, щільна опіка від "Жирони". Команда Мічела чітко виконувала план на матч.


Віктор Циганков за такою грою не виблискував, але старався, боровся і був винагороджений за працю результативною передачею - на 55-й хвилині українець розумно викотив м'яч під удар Кастельяносу.


Оскільки у "Севільї" м'яч рішуче не йшов у ворота, гол Таті зняв майже всі питання. Сенсаційний спурт "Жирони" триває – вона вже 8-ма у таблиці з 44 очками. У "Севільї" - 41 бал та 12-е місце. При цьому вже 7-ма позиція в Ла Лізі може гарантувати єврокубки, якщо у фіналі Копа Дель Рей "Реал" переможе "Осасуну" - тобто, у команди Циганкова з'явився реальний шанс зіграти в Європі!


32-й тур Прімери. Севілья. "Рамон Санчес Пісхуан"


"Севілья" - "Жирона" - 0:2


Голи: Хуанпе, 23, Кастельянос, 55


"Севілья": Дмитрович – Монтьєль, Баде, Гудель, Акунья – Фернандо (Сусо, 60), Гуйє (Рафа Мір, 75) – Окампос, Папу Гомес (Ракитич, 60), Хіль (Ламела, 82) – Ен-Несірі


"Жирона": Гассаніга – Коуто, Буено, Хуанпе, Хаві Ернандес (Кальєнс, 64), Гутьєррес (Валері, 73) – Циганков (Еспіноса, 90), Мартін, Ромеу, Рікельме (Артеро, 90) – Кастельянос (Рейньєр, 73)


Попередження: Гудель, 4 - Кальєнс, 84