1 травня 2023 19:19

Журналіст: "Я переконаний, що Шовковський може повторити шлях Реброва"

Журналіст та коментатор Ігор Циганик в програмі "Циганик LIVE" розповів, яким він бачить майбутнє Олександра Шовковського та про стан здоров’я Мірчі Луческу.


"Хочу сказати, що Луческу не відпускає ситуацію в "Динамо". Навіть не перебуваючи на грі з "Металістом" він живе на базі і навіть встиг провести теорію після гри з "Металістом". Розповів гравцям, що було правильно, а що не правильно. Дуже важливо, що в Шовковського переможний старт, важливо для тренера перемогти в першому поєдинку. Команда грала дуже спокійно, могла забивати в першому таймі, були моменти і в "Металіста", але "Динамо" виглядало переконливіше. В другому таймі вилучення Романюка спричинило, що кияни спокійно забили два м’ячі. Але потім, що було? "Динамо" як багато в останні роки саме придумало собі проблеми, не вистачає класу футболістів, щоб довести все спокійно до кінця. Послизнувся Попов, який вийшов на заміну, привезли гол на свої ворота і потім нерви. Навіть в меншості "Металіст" створив проблеми при рахунку 0:2, коли вже здавалось, що вилізти вже неможливо "Металісту". Але Вівчаренко зміг забити третій м’яч і команда перемогла.


Це дуже важливо для Шовковського. Зараз важко щось казати, бо як я казав, під пильним оком Луческу працює Шовковський. Для нього важливо показати, що перший матч він виграв, він керував. Були помітні нерви на обличчі, але він переміг і це важливо. Що буде далі? Сьогодні відбудеться операція Луческу, ми побачимо який буде стан відновлення, чи він зможе керувати командою. Щоб ви розуміли, Луческу не відпускає процес, може десь ревнує. Луческу намагається управляти командою і бути основним зараз. Зараз для Шовковського будуть важливі матчі. Вже в четвер гра з "Ворсклою", яка чинитиме дуже сильний опір для "Динамо" і буде не просто. І там Шовковському вже буде набагато складніше, ніж у матчі проти "Металіста".


Але я переконаний, що Шовковський може повторити шлях Реброва. Він легенда, він впевнений, він має авторитет, якщо в нього все складеться і буде вдалий стартовий відтинок, то далі він може продовжувати як і Ребров. Але як буде почуватися Луческу? Якщо буде вдалий відтинок, то я думаю, що після Луческу буде Шовковський. Коли б Луческу не закінчив свою кар’єру в київському "Динамо".