1 травня 2023 17:59

Коментатор розповів, чому посварились Павелко і Маркевич

Журналіст Віктор Вацко в ефірі програми "Вацко on air" розповів, чому посварились Андрій Павелко та Мирон Маркевич.


"Коли після чемпіонату Європи у 2021-му році Павелко та Шевченко не домовилися щодо контракту Андрія Миколайовича і той покинув збірну, Андрій Васильович вступив у переговорний процес із Сергієм Ребровим.


Ребров тоді тільки очолив "Аль-Айн", але посередники у переговорному процесі дали зрозуміти, що є можливість для розірвання контракту Реброва із клубом без компенсації. Обіцянки Маркевичу якось забулися і Мирон Богданович опинився на другому місці.


Час ішов. Перемовини з посередниками із "Аль-Айном" стосовно розірвання контракту з Ребровим за обопільною згодою сторін нікуди не просувалися. І от було визначено день, коли повинна була прийти відповідь із Еміратів. У той же день Павелко призначив зустріч Маркевичу. Мирону Богдановичу дали зрозуміти, що з Ребровим не домовилися і збірну очолить він.


Маркевич прилетів на зустріч із Павелком. Але поки Мирон Богданович був у дорозі, Андрію Васильовичу стався дзвінок із Еміратів з радісною новиною - "Аль-Айн" погодився відпустити Реброва у збірну України. І коли Маркевич приїхав у Будинок футболу, то президент УАФ йому просто сказав щось на зразок: "Мирон Богданович, все нормально. Ребров - головний тренер, а ви далі очолюйте комітет збірних".


Ну сказати, що Маркевич був шокований - це не сказати нічого. Маркевич виходить із Будинку футболу і тут же на всіх сайтах виходить новина - а це була передрукована новина Ігоря Бурбаса - мовляв, за інсайдами УАФ, Маркевича хотіли головним тренером збірної, але він не домовився з УАФ стосовно фінансових умов.


І ось це вже вибісило Маркевича остаточно. Він це сприйняв як велику образу, тому що робота головним тренером збірної України була для нього мрією. Мрією, на тлі якої фінансові питання відходять на десятий план".