30 квітня 2023 09:16

Стефано Піолі: "Знаємо, що "Рома" рідко пропускає вдома, тому чим більше часу проходило, тим складніше нам ставало"

Головний тренер «Мілана» Стефано Піолі прокоментував нічию в матчі з «Ромою» (1:1) у 32-му турі чемпіонату Італії.


«Загалом ми грали непогано, але нам, безумовно, не вистачило правильних рішень у потрібних моментах. Ми контролювали матч, володіли ініціативою, а потім не скористалися створеними моментами. Ми знаємо, що «Рома» рідко пропускає вдома, тому чим більше часу проходило, тим складніше нам ставало.


Це не той підсумок, на який ми розраховували, але нам вдалося вирвати результат, який спочатку здавався негативним, особливо з огляду на перебіг матчу. Я вірив у перемогу, ми перебуваємо у гарній формі, але водночас це був дивний матч, у якому м'яч, здається, був у грі лише 49 хвилин зі 106 зіграних. Було важко налагодити темп через постійні зупинки.


Важко знайти вільний простір, коли суперник повним складом захищається за лінією м'яча. Ми недостатньо швидко переміщували м'яч і забагато користувалися флангами, замість того, щоб шукати інші варіанти між п'ятіркою захисників опонента. Для певного стилю футболу потрібні дві команди та набагато менше зупинок.


Попереду у нас 7 матчів за 21 день, на кону багато очок, у всіх команд є труднощі, особливо у тих, які ще грають у єврокубках, але якщо ми хочемо фінішувати у першій четвірці, то маємо прискоритися», — сказав Піолі.