28 квітня 2023 11:00

Футбольна асоціація Англії вимагає від Мойєса пояснень після матчу з "Ліверпулем"

Футбольна асоціація Англії (FA) хоче, щоб головний тренер «Вест Хема» Девід Мойес роз'яснив своє висловлювання щодо роботи системи VAR на матчі між «Ліверпулем» та «Вест Хемом».

26 квітня на стадіоні «Олімпійський» у Лондоні відбувся матч 33-го туру англійської Прем'єр-ліги між «Ліверпулем» та «Вест Хемом», перемогу в якому здобула команда Юргена Клоппа (2:1).


Після гри головний тренер лондонської команди Девід Мойєс висловив свою незгоду з роботою суддівської бригади, відзначивши окремо арбітра VAR Ніла Суорбрика, який залишив поза увагою епізод, коли м'яч потрапив у руку півзахиснику «Ліверпуля» Тьяго Алькантаре.


«Я гадаю, що це пенальті. Я думаю, що найважче перенести неповагу з боку VAR, що VAR хоча б не сказав судді, що на це, можливо, варто поглянути. Це говорить про те, що вони навіть не були близькими до рішення. Я здивований. Комусь у VAR не вистачило футбольних знань, щоб зрозуміти, що це може бути пенальті», - сказав Мойєс.


За даними Evening Standard, цей вислів Девіда Мойєса зацікавив футбольну асоціацію Англії. Асоціація зажадала від головного тренера «Вест Хема» пояснень, на підставі яких буде ухвалено рішення, чи варто висувати у бік Мойєса звинувачення у неналежній поведінці.