26 квітня 2023 20:08

"Кристал Пелас" намагається утримати Вілфріда Заха рекордним контрактом в історії клубу

30-річний івуарійський форвард "Кристал Пелас" Вілфрід Заха в літнє трансферне вікно може стати однією з цілей лондонських "Арсеналу" і "Челсі", французьких ПСЖ і "Марселя", а також мюнхенської "Баварії" та саудівського "Аль-Іттіхада". У форварда закінчується п'ятирічна угода з "Пелас" із щотижневою зарплатою в 130 тисяч фунтів стерлінгів, повідомляє The Guardian. Клубне керівництво запропонувало нападнику рекордний контракт у клубній історії – чотирирічну угоду на щотижневі 200 тисяч фунтів стерлінгів – це понад 10 мільйонів фунтів за сезон, які не тільки перебивають пропозицію "Аль-Іттіхада" в 9 мільйонів за сезон, а й можуть зробити Вілфріда, який вже зіграв понад 400 матчів за "Кристал Пелас", найбільш високооплачуваним футболістом в історії клубу.


Незважаючи на те, що пропозиція "Кристал Пелас" поки що є найбільш вигідною для івуарійця, якому в листопаді виповниться 31 рік, Заха все ж таки не квапиться прийняти пропозицію, бажаючи отримати гарантії того, що клуб прагне потрапити в єврокубки, а не просто боротися за виживання в АПЛ. Поки що незрозуміла і ситуація з новим головним тренером команди: після дванадцятиматчевої безвиграшної серії у відставку відправили Патріка Вієйру, а 75-річний Рой Годжсон, який прийшов йому на зміну і здобув 10 очок у чотирьох матчах, має намір, утримавши команду від вильоту до Чемпіоншипу, залишити клуб влітку. Можливо, на зміну Годжсону прийдуть нинішній тренер "Фейєноорда" Арне Слот або коуч "Лілля" Паулу Фонсека.


Проте, Заха, граючи разом із топ-проспектами АПЛ - Марком Гехі, Майклом Олісе та Еберечі Езе, - хоче, щоб "Кристал Пелас" продемонстрував такі самі амбіції, як у "Брайтона", "Брентфорда" та "Фулгема", декларуючи боротьбу за місце в єврокубках. Ймовірно, на ухвалення рішення Вілфрідом про новий контракт вплине й те, чи зможе "Кристал Пелас" набрати 50 очок у поточному сезоні АПЛ, встановивши новий клубний рекорд. Можливо, тоді івуарієць і підпише рекордний контракт в історії клубу.