22 квітня 2023 11:34

"Де Хеа - чудовий воротар, але не прекрасний футболіст. Він змушував МЮ нервувати. Чи відповідає він філософії тен Хага?". Скоулз про 0:3 від "Севільї"

Пол Скоулз розкритикував Давида Де Хеа за погану гру ногами та слабке читання гри.

«МЮ» на виїзді був розгромлений «Севільєю» (0:3) у чвертьфіналі у відповідь Ліги Європи і вилетів з турніру.

Іспанський воротар віддав пас на Харрі Магуайра, якого пресингували, у випадку з першим голом, а за третього м'яча суперника вже сам зробив результативну помилку.


«Гру воротаря слід ставити під сумнів після таких матчів. Тен Хаг хоче розігрувати м'яч від своїх воріт.


Де Хеа – чудовий воротар, але він не чудовий футболіст. Ми бачили пас, який він дав Магуайру. Слухайте, пас не був поганим, і я знаю, що Харрі хотів отримати м'яч, але треба ж читати те, що відбуватиметься на полі, і в тому моменті не треба пасувати.


Харрі хотів отримати той пас, але я не знаю, навіщо йому потрібен м'яч. Я вже казав раніше, що у світовому футболі є лише один центральний захисник, який добре грає спиною, приймає м'яч, щоб вести гру далі.

Незалежно від того, як хоче грати тренер потрібно читати ситуацію на полі, бачити, що відбувається. У «Манчестер Сіті» Пеп Гвардіола, мабуть, сказав би в такому разі: «Давай, бий далі».

Гравці «МЮ» потрапили до пастки, розігруючи м'яч біля своїх воріт, а «Севілья» агресивно йшла на м'яч.


Я думаю, що Де Хеа змушував всю команду нервувати! Питання, чи відповідає він філософії Еріка тен Хага?» – сказав колишній півзахисник "Манчестер Юнайтед" в ефірі BT Sport.